palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyakornoki pályázat migráció és a média témakörben

iom pályázatHa érdeklődsz a migráció és a média kérdéskörei iránt és szeretnél tapasztalatot szerezni valamelyik vagy mindkét területen, itt a lehetőség, hogy gyakornokként eltölts három hónapot egy vezető szervezetnél! Az Európai Bizottság által finanszírozott “Migránsok a reflektorfényben: Képzés és kapacitásfejlesztés a média képviselői és diákok számára” elnevezésű projekt keretében a Nemzetközi Migrációs Szervezet, Kelet- és Közép-Európai Regionális Irodája (IOM Budapest) és a Független Médiaközpont (CIJ) négy gyakornokot vesz fel három hónapos időtartamra.
Hasonló gyakornoki pozíciók még öt további országban találhatók, részletek a www.mits-eu.org honlapon.

Részvételi követelmények: Jelentkezhetnek pályakezdő szakemberek vagy újságírást/társadalomtudományokat/politikatudományt tanuló vagy bármely kapcsolódó területen tanulmányokat folytató diákok, akik bevándorlók[1] vagy bevándorló családból származnak. Azon jelentkezők, akik nem rendelkeznek ilyen háttérrel, de különösen érdeklődnek a migrációs témák iránt, szintén jelentkezhetnek, azonban előnyt élveznek az előző csoportba tartozók.

Jelentkezés a gyakornoki pozícióra: Amennyiben szeretnél jelentkezni az IOM Budapest vagy a CIJ gyakornoki pozícióira, kérjük küldd el az angol nyelvű önéletrajzodat és motivációs leveledet a megfelelő e-mail címre: achindea@iom.intEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, ha az IOM Budapest irodájában, ilona.moricz@cij.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre ha a CIJ-ben kívánsz gyakornok lenni.

A motivációs levélnek tartalmaznia kell a szakmai gyakorlat tervezett időtartamát, valamint fontos, hogy a kezdési időpont 2011. szeptember elsejénél ne essen későbbre.

A jelentkezéseket 2011. február XX-éig (megj. nincs pontos információ: a Szerk) kell elküldeni. Csak az előzetesen kiválasztott jelöltekkel fogjuk felvenni a kapcsolatot.

A foglalkoztatás feltételei

Időtartam: A szakmai gyakorlat három hónapig tart, a szerződést nem lehet meghosszabbítani.

Megjegyzés: A szerződést bármely fél felmondhatja annak lejárta előtt, írásos értesítés benyújtását követően egy héttel a távozás időpontját megelőzően.

Biztosítás: A gyakornokoknak igazolniuk kell, hogy rendelkeznek egészség- és balesetbiztosítással.

Havi juttatás: A résztvevők alapvető megélhetési költségeinek fedezésére 500 eurós havi juttatásban részesülnek.

A gyakornok a következő feladatokat fogja ellátni:

  1. A fogadó szervezet által irányított vagy végrehajtott projektek végrehajtásában való segédkezés, különös figyelemmel a “Migránsok a reflektorfényben: Képzés és kapacitásfejlesztés a média képviselői és diákok számára” című projektre.
  2. A szervezet médiával, migrációval és/vagy integrációval kapcsolatos napi munkájában való segédkezés.
  3. Projektjavaslatok kidolgozásában, véleményezésében, és szerkesztésében való segédkezés.
  4. Migrációval kapcsolatos projektek fejlesztésében és végrehajtásában való segédkezés.
  5. Jelentések, hírlevél és bármely más, a fogadó szervezet által meghatározott kiadvány elkészítésében való segédkezés.
  6. Adminisztratív jellegű feladatokban-értekezletek szervezése, jegyzetelés, projektjelentések és levelek írása, iratrendezés.
  7. A gyakorlat országában illetve más EU-tagállamokban megjelent migrációval kapcsolatos cikkek sajtószemléje, valamint szükség esetén angolra fordítása a projekt weboldalára való feltöltés céljából.
  8. Legalább két cikk megírása migráció és média vagy média és a migránsok integrációja a lakóhely szerinti országba témában, melyek publikálásra kerülnek a projekt honlapján.
  9. A gyakornoki idő lejártával egy összefoglaló jelentés készítése, mely kitér a gyakornok tevékenységeire és az újonnan tanultakra.
  10. Egyéb feladatok.

A szervezetekről

A Független Médiaközpont 1995-ben jött létre, célja az etikus, minőségi újságírás elősegítése Magyarországon. A Központ non-profit alapon tart képzéseket újságírók és médiaszakos hallgatók számára; tevékenységében kiemelt súlyt helyez kisebbségi kérdésekre, szakmai fórumokat és konferenciákat szervez, szorosan együttműködik nemzetközi médiaszervezetekkel. A Független Médiaközpont közhasznú alapítványként működik. További részletekért látogass el honlapunkra: http://www.cij.hu

Az IOM budapesti irodája 1992-ben nyílt meg és azóta különböző területeken vezet projekteket, mint például az emberkereskedelem elleni küzdelem, migráció és egészség, önkéntes hazatérés és átutazó migránsoknak való segítségnyújtás, munkaerővándorlás, migránsok integrációja, stb. A magyarországi IOM-hivatal képzések tartásával, regionális és nemzetközi csereprogramok és konferenciák szervezésével, valamint kutatási projektek vezetésével aktívan segít a magyar kormánynak különböző migrációs kérdések megoldásában. IOM Budapest továbbá számos Magyarországon tartózkodó migránsnak és emberkereskedelem áldozatainak segítséget nyújtó nem kormányközi szervezettel is szoros együttműködést alakított ki. A hivatal 2000-ben Közép- és Dél-Európára kiterjedő regionális funkciókat kapott. További részletekért látogass el honlapunkra: http://www.iom.hu

[1] Bevándorlókon az EU-tagállamokban legálisan tartózkodó harmadik országbeli állampolgárokat értjük. A tartózkodással kapcsolatos dokumentumokat kérni fogjuk.

Forrás: http://www.iom.hu ; http://www.cij.hu