palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó 2011

XX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó, 2011A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve – huszadik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. A találkozóra az általános iskolás csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő színjátszó előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül. A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet idősebb, mint 14-15 éves. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

A megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt a jelentkezési lapon külön kéri. A példaértékű előadások az országos találkozó megyei és regionális bemutatóinak zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos fesztiválon való szereplésre. (A meghívásnak nem előfeltétele az, hogy a csoport részt vegyen regionális találkozón is.)

A megyei és a regionális találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

A találkozóra nevező csoportok regisztrációs díja 3000 Ft. A nevezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé.

(Számlakiállítás feltétele, hogy a jelentkezési lapon a számlázási adatokat pontosan, a regisztráció beadásával egyidejűleg adja meg a csoport vezetője. Utólagos módosításra technikai okok miatt nincs lehetőség. A regisztrációs díj átutalásánál kérjük, tüntessék fel a megye és a csoport pontos nevét, ellenkező esetben beazonosíthatatlan tételként vissza kell utalnunk az összeget.)

Jelentkezési határidő: 2011. február 20.

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró programjára – az országos fesztiválra – a tervek szerint Debrecenben kerül sor, várhatóan 2011. június 3-4-5-én.

További információk: www.drama.hu; orszagos.talalkozo@gmail.com

Figyelem!

A csoportra és az előadásra vonatkozó pontos információkat kérjük e-mailben elküldeni a Magyar Drámapedagógiai Társasághoz (és a megyei/fővárosi szervezőkhöz is).

Letölthető dokumentumok

felhivas_20110107.doc
megyei_es_regionalis_0120.doc

Forrás: http://www.drama.hu/