palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyakornoki program a 24.hu-nál! pályázat

A 24.hu pályázatának célja, olyan fiatal kollégákra való rátalálás, akik később sikeresen integrálódhatnak az ország egyik legnagyobb hírsite-jának szerkesztőségébe.

Az idén kiemelten számítanak a gazdasági, illetve a videós újságírásra fogékony jelentkezőkre, de minden rovat nyitott a programban, azaz a fotózás, a politika, a kultúra, a sport, a tudomány, a techvilág és a szórakozás iránt érdeklődőket egyaránt várják.

Pályázók köre: 30 év alatti fiatalok

Pályázati anyag tartalma:

 • Szöveg.
  • önéletrajz, amelyben rögzíteni kell, hogy sorrendben a 24.hu melyik két rovatában dolgozna legszívesebben a jelentkező.
  • az egykori felsőoktatási intézmény egykori vagy jelenlegi látogatását igazoló dokumentumok,
  • továbbá három új, a pályázatra írt cikk. (Korábban megjelent szövegeket nem fogadnak el.) Írott szövegek esetében legalább egy szabadon választott témában és alannyal készült interjú (maximum 10 ezer karakter), egy szabadon választott eseményről készült hírösszefoglalót (maximum 2000 karakter), valamint egy szabadon választott szöveget (riport, tudósítás, publicisztika maximum 7500 karakterben).
  • Fontos: a pályázatot jeligével kell ellátni. Tehát: az egyik fájl a jelölt önéletrajza, a másik fájlban pedig ott vannak a szövegek. Ez utóbbiban nem szerepelhet a szerző neve, csakis egy jelige, amelyet az önéletrajzban is szerepeltetni kell.
 • Fotó.
  • A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának. A jelöltnek küldenie kell egy 20-30 képből álló portfoliót egyedi és sorozatképekkel (küldhető wetransfer-link, honlap, google drive-elérhetőség). A pályázatban szerepelnie kell a pályázati időszakban készült legfeljebb 5-8 képes sorozatnak (bármilyen eseményen készülhetnek a felvételek).
 • Videó.
  • A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának, valamint a felsőoktatási intézmény egykori vagy jelenlegi látogatását igazoló dokumentumnak. Továbbá egy pályaművet kell benyújtani: új, a pályázatra készült, tetszőleges témában forgatott, maximum 10 perces anyagot. (A pályázatban küldhető további három, korábban bármilyen platformon megjelent, a jelölt közreműködésével készült videó).

A pályázati feltételeknek száz százalékban megfelelő pályázatokat fogadják el.

A gyakornok juttatása

A három hónapos program teljes időtartamában mentor segíti a kiválasztott jelöltek munkáját, fejlődését. A mentorok személye attól függ, hogy a kiválasztottak érdeklődése melyik rovat felé vezeti őket. A gyakornokok juttatást kapnak, melynek összege havi bruttó 150.000 forint 3 hónapon keresztül.

A pályázat beküldési határideje: 2023. szeptember 17.

Gyakornoki programot indít a 24.hu!