palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyakornoki program könyvtárszakos hallgatók számára

ogy konyvtarAz Országgyűlési Könyvtár fontosnak tartja az egyetemeken és főiskolákon tanuló könyvtár szakos hallgatók gyakorlati képzésében való közreműködést. Országos szakkönyvtár lévén, az intézmény alkalmas arra, hogy a szakmai gyakorlat során a hallgatók képet kapjanak a szakkönyvtári munkafolyamatokról. Részesei lehetnek egy-egy osztály munkájának, és a gyakorlati kiírásnak megfelelő mélységben vehetnek részt a mindennapjaikban.

A programban résztvevők elmélyedhetnek a formai és tartalmi feltárás, gyűjteményszervezés, olvasószolgálati munka, szaktájékoztatás, raktározás és állományvédelem, könyvtárközi kölcsönzés, PR és szolgáltatásszervezés témájában, illetve behatóan megismerkedhetnek az integrált könyvtári rendszer (ALEPH) moduljaival és a könyvtárban elérhető adatbázisokkal.

A gyakorlat feltétele nappali vagy levelező könyvtár szakos jogviszony, illetve az oktatási intézmény által megküldött igénylőlap. A gyakorlat időtartamát az oktatási intézmény a képzésnek megfelelően határozza meg, annak beosztását a gyakorlatvezető és a hallgató közös megegyezés alapján dönti el. A gyakorlat igazolásának feltétele a pontos és aktív részvétel.

A gyakorlati időt a szorgalmi időszakokban, vagyis szeptember 15–december 15, illetve február 15 és május 31 között munkanapokon lehet eltölteni, napi 4 óra minimum idővel. Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend dönt, a könyvtár fenntartja magának a jogot, hogy túl sok jelentkező esetén a hallgatót a következő félévben fogadja.

A 2013/2014. tanév tavaszi félévében a jelentkezési határidő: 2014. márc. 1.

Bővebb információ és jelentkezés:

Czákné Szomor Ildikó
(+36-1) 441-4374
szomor.ildiko@ogyk.hu
Web: http://www.ogyk.hu/