palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyalogolj a vízért! túraszervezés pályázat

Gyalogolj a vízért! Sok gyermek és felnőtt a világban hosszú utat tesz meg nap mint nap, hogy tiszta ivóvízhez jusson. Egy nemzetközi szervezet évek óta meghirdeti a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) akciót, most mi is erre szeretnénk titeket buzdítani. Együtt érezni másokkal és gondolni azokra, akiknek nehezebb sors jutott, úgy lehet, ha mi is átérezzük legalább egy kis időre, amit ők.

Amit tennetek kell: Szervezzetek egy 6 km-es gyalogtúrát (körutat, de akár lehet oda-vissza ennyi) egy környékbeli forráshoz, kúthoz, (esetleg vízműhöz, ha előzőleg megbeszéltétek velük), vagy bármilyen vízvételi helyhez, akár a településetek túlsó végén lévő kerti csap is lehet! A hátizsákotokba tegyetek 6 liternyi víznek elegendő palackot, és indulás! A visszaúton természetesen vinnetek kell hazáig a teli palackokat!

 Amit mindenképpen várunk tőletek:

  1. Fényképezzetek az akció során!
  2. Az útvonalról készítsetek térképet!
  3. Írjátok le, miért azt a vízvételi helyet választottátok!
  4. Írjátok le, mennyi időt vett igénybe a túra!
  5. Kíváncsiak vagyunk, mit gondoltok arról, mire elegendő ez a 6 l víz. Vajon naponta mennyi vízre lenne szükség ahhoz, hogy a minimális életfeltételeket biztosítani lehessen?
  6. Milyen érzések, gondolatok jutottak eszetekbe a túra során, amikor a vízért gyaloglókra gondoltatok?

A pályamunkákat .pdf formátumban, a képmellékleteket .jpg formátumban (maximum 600 kB/kép) küldjétek el az alábbi címre: gyaloglas@dunamuzeum.hu

Jelentkezhetnek családok, baráti társaságok, csapatok, osztályközösségek.

A pályázathoz a következő adatokat kérjük csatolni: név/csapat neve (ez esetben a csapattagok neve is, iskolás csoport esetén az iskola neve, a kapcsolattartó neve, elérhetősége), pontos internetes elérhetőség (élő e-mail cím), a helység, ahol a pályázók élnek.

 Beküldési határidő: 2013. március 11. (hétfő), 08:00.

Díjazás, nyeremények, értesítés: A meghirdetett pályázatokban korosztályok szerint a zsűri által legjobbnak ítélt első három helyezettet fogjuk díjazni. A legjobbnak talált munkák a Duna Múzeum honlapján egész évben láthatóak lesznek. A díjazottakat e-mailben fogjuk értesíteni 2013. március 18. hétfő 12h-ig. A díjazottak március 21-én csütörtökön Budapesten, a Vidékfejlesztési Minisztérium dísztermében ünnepélyes keretek közt vehetik át a jutalmakat, majd ezt követően egy Parlamenti sétára invitáljuk őket.

 ForrásGyalogolj a vízért! túraszervezés pályázat