palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyerekként a Második Kerületben? rajzpályázat

budagyöngye2014. szeptember 23. Budapest – Rendhagyó kerületi tehetségkutatót hirdet a Második Kerületi Önkormányzattal közösen a Budagyöngye Bevásárlóközpont. A 6-20 év közötti, tanulmányi- és sport eredmények alapján kiválasztott gyerekeket a Bevásárlóközpontban be is mutatják, melyek közül a zsűri egy-egy gyereket a Kerület Tehetségeként 300.000 forintos elismeréssel díjaz. A 6-14 évesek rajzokkal pályázhatnak, a művekből a Bevásárlóközpontban kiállítás is nyílik. A rajzpályázattal a szervezők célja, hogy az egyik legősibb és legegyszerűbb önkifejezés eszközével megismerhessék a gyermekek jövőről, környezetükről alkotott véleményét.


A Budagyöngye Bevásárlóközpont fennállása huszadik évfordulójára rendhagyó kerületi tehetségkutatót szervez. Várják a helyi iskolák ajánlását, melynek segítségével megtalálhatnák 2014. legtehetségesebb fiataljait a kerületben.

A Tanulmányi eredmény, ill. Sport kategóriában 2014. október 25-ig várják az iskoláktól az ajánlásokat, melyben a 6-20 évesek közötti, tehetséges gyerekeket mutatnak be. Minden évfolyamból maximum 3 gyermeket pályázhatnak az iskolák a versenybe!

A rendezvénysorozat második pilléreként meghirdetnek egy gyermek rajzpályázatot, melynek témája: „Gyermekként a Második Kerületben”.

A szervezők célja, hogy felmérjék a gyermekek saját életkörülményeiről alkotott képét, és szeretnék őket arra ösztönözni, hogy akár személyes benyomás, akár fantáziájuk segítségével, saját elképzelésük alapján készítsenek olyan pályaműveket, mellyel a kerülettel kapcsolatos terveiket, vágyaikat fogalmaznák meg. A témát tehát a fiatalok tágan értelmezhetik, megtervezhetik a jövőt, mesélhetnek arról, hogyan lehetne megóvni a környezetüket, mivel szeretnének foglalkozni a kerületben.

A rajz kategóriában, két korcsoportban lehet pályázati munkákat beküldeni : 6-10 éves korcsoportban ill. 11-14 éves korcsoportban.

A pályázatokra beérkezett pályaművekből 2014. október elsejétől kiállítást is szerveznek a Budagyöngye Bevásárlóközpont területén. A pályázat elbírálását a Budagyöngye Intéző Bizottsága külső szakértőkkel, zsűrivel végezteti. A zsűri minden kategóriában egy-egy nyertes hirdet.

Letölthető dokumentum

Budagyöngye_pályázati kiírás

A szervezők szándéka, hogy a fiatal tehetségek jövőjét támogassák, ezért a pályázatok díjazottjainak komoly elismerésként, 300-300.000 Ft takarékbetét nyereményt adnak át.

A beérkező rajzokra a közönség külön is leadhatja szavazatát, a kiállítás idejére kiállított urnában. A leadott szavazatok alapján mindkét kategóriában egy-egy közönségdíjast is hirdetnek.

A pályázat elbírálására, és az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. november 20-án kerül sor.

További információ: www.budagyongye.com