palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

GYEREVISSZA program kisgyermekeseknek!

„A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban”. Ezzel a címmel nyert pályázatot az Európai Unió társfinanszírozásával, a TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0012 pályázat keretén belül a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közös konzorciumban. A GYEREVISSZA címet viselő projekt célja az, hogy a gyermekkel otthon töltött idő után könnyebben, zökkenőmentesen állhassanak újra munkába a szülők. A projektben a vállalkozásfejlesztés területén szerzett közel két évtizedes tapasztalattal bíró SEED Alapítvány végzi a kisgyermekes szülők vállalkozói képzését, pályájuk első lépéseit pedig sikeres mentorprogramjával is segíti.

A több hónapos oktatást is magában foglaló programra már jelentkezhetnek mindazok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (GYES) vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesültek, ugyanakkor más képzési támogatást nem kaptak és nem vesznek részt más munkaerőpiaci programban. Előnyt jelent az elbíráláskor, de nem elvárás az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet hozzáférés. Részletes jelentkezési feltételek itt olvashatóak.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után egy háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, ahol a programban résztvevők szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vennének-e részt, illetve, hogy milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.

A személyre szabott képzéseken túl a konzorcium létrehoz egy kifejezetten ennek a célcsoportnak szóló álláskereső internetes portált, illetve a vállalkozást létrehozókat mentorálással segítik majd. A projektbe 150 olyan munkáltatót  is bevonnak, akiknek bemutatják az atipikus foglalkoztatási formákat, illetve a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket.

A GYEREVISSZA.HU képzési programra mindazon kisgyermeket nevelők (anyukák, apukák, nagyszülők, vagy nevelő szülők) jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vesznek egy olyan több hónapos oktatási projektben, amely a gyermekkel otthon töltött idő utáni munkába álláshoz nyújt hatékony segítséget és megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

AKI

az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyen (GYES) volt (a programba való felvétel elnyerésekor ezt hivatalos dokumentummal igazolni kell),

VAGY

 az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási díjban (GYED) részesült (a programba való felvétel elnyerésekor ezt hivatalos dokumentummal igazolni kell),

ÉS (kötelező feltételek),

  •  aktív korú, azaz 18-62 év közötti,
  •  egyéb állami, vagy Európai Uniós forrásból képzési támogatásban nem részesül,
  • munkaerő-piaci programban nem vesz részt,
  • állandó bejelentett lakcíme a Közép-Magyarországi Régióban van (a programba való felvétel elnyerésekor ezt lakcímkártyával igazolni kell),

ÉS (ajánlott feltételek)

  •  alapszintű számítástechnikai tudással rendelkezik,
  •  otthonában internet hozzáféréssel rendelkezik,

LEHETSZ AKÁR (magyarázat)

  • inaktív, aki alkalmazásban áll, de más álláslehetőséget keres, vagy vállalkozóvá szeretne válni,
  • inaktív, aki nem áll alkalmazásban, vagy nem tulajdonosa és vezetője egy vállalkozásnak, de álláslehetőséget keres,
  •  aktív korú (18-62 év közötti) álláskereső, aki foglalkoztatási jogviszonyban nem áll
  • és a munkaügyi hivatal álláskeresőként nyilvántartja.
Kapcsolat:

Cím: 1024 Budapest, Rómer Flóris utca 22-24.

Központi e-mail: info@tudatoseletert.hu

Forrás: http://tudatoseletert.hu/