palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

GYERMEK-JÁTÉK 2009 pályázat művészek számára-2. forduló

maoe-palyazatNemzedékek egymás mellett a gyermekekért! A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete vizuális művészeti tagozatai GYERMEK – JÁTÉK címmel nyilvános pályázatot hirdetnek magyar professzionális művészek és művészeti egyetemi hallgatók, művészeti szakközépiskolai tanulók számára. A pályázatot és a pályázathoz kapcsolódó kiállítást a MAOE Képzőművészeti, Iparművészeti, Fotóművészeti tagozata szervezi a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésével.

A pályázat célja, hogy középpontba állítsa a mindannyiunk közös jövőjét jelentő gyermekeket, erősítve ezzel a nemzedékek összetartozását, egymás mellett élését és közös munkálkodását. A pályázat meg kívánja szólítani mindazokat, akik játékokat, használati tárgyakat, öltözéket stb. terveznek és készítenek vagy kulturális alkotásokat hoznak létre a gyermekek életének szépítése, gazdagítása érdekében.

Pályázni az alábbi témákban lehet:

 • Játékvilág – ezen belül
  • játékszer
  • közösségi terek játékai stb.
 • Mesetár – ezen belül
  • irodalmi mű
  • irodalmi mű illusztrálása stb.
 • Hétköznapok – ezen belül
  • öltözék
  • bútor, edény stb.
 • Látványtár – ezen belül
  • honlap
  • képesség- és készségfejlesztő program
  • animáció stb.

A pályázat résztvevői lehetnek: professzionális művészek, alkotók, tervezők, valamint a közép- és felsőfokú művészeti iskolák hallgatói.

Pályázni csak új, magyar tervezésű alkotással lehet.

A pályázat kétfordulós: az első fordulóra a pályázati tervet, dokumentációt kell beadni, a második fordulóra a kész művet.

A pályázatot a MAOE által felkért szakértőkből álló zsűri bírálja el. A zsűri professzionális és diák kategóriánként három-három díjat ad ki, és további tíz alkotást okleveles elismerésben részesít. A pályázat támogatóinak lehetőségük van különdíjak adományozására, amelyek díjazottjait szintén a bírálóbizottság választja ki. A díjazottak lehetőséget kapnak a kiállításon való részvételre.

A pályázat mérföldkövei:

nevezési határidő: 2009. szeptember 1.
az első forduló eredményhirdetése: 2009. szeptember 21.
a második forduló beadási határideje: 2009. december 1.
a nyertesek értesítése: 2009. december 10.
eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó 2009. december 17.

A pályázat célját támogatja a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége, a Magyar Formatervezési Tanács, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság valamint a művészeti egyetemek és a művészeti szakközépiskolák.

A pályázatok értékelése
Az értékelés két fordulóban történik:

 • I. forduló: A bírálóbizottság a beküldött dokumentáció alapján dönt arról, hogy mely pályaműveket hívja be a II. fordulóra.
 • II. forduló: A zsűri a bekért tárgyak és a részletes dokumentáció alapján dönt a díjak és az oklevelek odaítéléséről. A pályaművek elbírálására a zsűrizésre kijelölt helyszínen kerül sor. A begyűjtés helyszínéről és időpontjáról a pályázók értesítést kapnak. A nem szállítható pályaművek elbírálása a beküldött dokumentáció alapján történik.

DÍJAZÁS
Kategóriánként a legjobbnak ítélt alkotások elnyerik a Gyermek – Játék 2009 pályázat 1-3. díját, az alkotók oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.
A bírálóbizottság által a legszínvonalasabbnak tartott további pályamunkák meghívást nyernek a kiállításra és a díjazottak elismerő oklevélben részesülnek.

BEMUTATÁS
A bírálóbizottság által kiválasztott pályaműveket kiállítás keretében mutatják be.
A kiállításról, a díjazott és kiállított pályaművekről készült fotók és leírás www.alkotok.hu és a www.mft.org.hu honlapon lesznek megtekinthetők.

EREDMÉNYHIRDETÉS
A pályázat nyertesei a kiállítás megnyitóünnepségén vehetik át a díjakat. Az eredmény a díjátadás napjáig nem nyilvános.
A kiállított termékeket a jogszabályok alapján kiállítási kedvezmény, illetve elsőbbség illeti meg. Bővebb információ: Magyar Szabadalmi Hivatal Ügyfélszolgálata, telefon: 474-5561

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
A pályázati felhívás, a jelentkezési és adatlap megtalálható a www.alkotok.hu és a www.mft.org.hu honlapon és
Jelentkezési lap letöltése itt..

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
A pályázat benyújtásához kitöltött jelentkezési lap, szöveges és képi dokumentáció szükséges. A dokumentációra vonatkozó megkötéseket a jelentkezési lap tartalmazza.
Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

Pályázni lehet minden olyan alkotással, amely

 • más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

 • a pályázati feltételeknek nem felel meg,
 • hiányos a mellékelt dokumentáció,
 • határidőn túl érkezik be.

A pályázat beadási határideje: 2009. december 1. (postabélyegző szerint)

A pályázati anyagot (a jelentkezési lapot és a pályázati tervet/dokumentációt) egy példányban lehet eljuttatni a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, “Gyermek-Játék pályázat” jelöléssel ellátva, a következő címre:
1406 Budapest, Olof Palme sétány 1.

A pályázattal kapcsolatban hívható: Baricsa Katalin (Tel.:331-9304; e-mail cím: iparmuveszeti.maoe@alkotok.hu)
Budapest, 2009. június

Letölthető jelentkezési lap

Forrás: MAOE