palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Haikura, haibunra várva irodalmi pályázat

Cédrus Művészeti Alapítvány pályázatokA Cédrus Művészeti Alapítvány, Százhalombatta Város Önkormányzata és a Japán Alapítvány Budapesti Irodája mindenkit örömmel vár, aki a magyar nyelvű haikuirodalmat szép szerzésekkel gazdagítani szeretné. Saját műveket (esetleg fordításokat?) várunk, közöletlene-ket. Terjedelmi megkötés („darabszám”) voltaképp – nincs. A tematikusság – kötelező. A Na-pút folyóirat nevével játszó két szó tetszés szerint foglalható haikuműbe: külön-külön is, együtt ugyanúgy. (Haibun: rövid prózában kibontott haiku, prózai haikuutazás).


(Ne érezze magát kirekesztettnek azonban az sem, aki a haiku japán „testvéreinek” vala-melyikébe formálja impresszióit. Szabad a pálya, pusztán ezen alkotásokkal publikálási szándékaink szerint később foglalkozunk.)

A határidő: február 28., hogy a beérkező művek legjavát a Napút folyóirat márciusi számában már közzé is tehessük.

A tavasz folyamán módot találunk arra, hogy pályamunkák beküldői közül sokan személyesen is találkozhassanak egymással a kiírók által biztosított helyen, ahol közönség előtt olvashatják fel sikeres alkotásaikat… (Ezért is kérjük a minél pontosabb lakáscím-, emailcím-, telefonszám-megadást!)

Téma: NAP, ÚT

Küldésre fel!
A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj  nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadjuk (cím: Budapest, 1014, Szentháromság tér 6. mfsz. 29.) a szerző elérhetőségeinek megjelölésével.

Forrás: http://www.napkut.hu/