palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hajnaltól hajnalig irodalmi pályázat

Hajnaltól hajnalig – ez a Liget folyóirat következő tematikus összeállításának hívó kifejezése. Verseket és prózai műveket, tetszőleges formában és hangnemben alkotott, a folyóirat terjedelmi lehetőségeinek figyelembevételével készült írásokat várunk, amelyek bármiként közelíthetik a témát.

 

Bemutatkozó szerzőktől kizárólag postai úton várjuk a műveket 2012. augusztus 10-ig a Liget szerkesztőségének címére: 1122 Budapest Kissvábhegyi út 4.

Tematikus számunkkal egy időben jelenik meg két korábbi antológiánk, a Verses öröknaptár és a Vigyél át, révészem mintájára készülő, fényről szóló kötetünk. A FÉNYCSÓVA LOBBANT hajnaltól hajnalig ível – ebben a könyvben is versek, festmények és lírai jegyzetek találhatók. Megidézik a hajnali derengést, a reggeli fényeket, az erős déli napsütést, az alkonyt, a hold látványát, a csillagokat – s mindazt, ami a fénnyel, vagy a fény hiányával összefügg: az árnyékot és a fotót, a szivárványt, a délibábot és a lámpát, a sötétséget, s persze a gondolat világosságát meg az ember metafizikai sóvárgását.

Az antológia reprezentatív bemutatóján a közönség a HAJNALTÓL HAJNALIG tematikus összeállítással is megismerkedhet.

 Forrás: http://www.liget.org/