palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Háromszéki Diákegyüttesek Találkozója

Az Erdélyi Magyar Ifjak Háromszéki Szervezete és a Szent György Napok Szervezőirodája idén is megszervezi, a megye legnagyobb ifjúsági rendezvényét a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóját. A Diákegyüttesek Találkozójára ifjúsági együttesek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy nagyobb közönség előtt bemutatkozni valamint egy színvonalas rendezvény keretében bemutatni alkotásaikat, tudásukat.

Az eseményre 2013 április 25-én, a tavalyi évhez hasonlóan a Szent György Napok keretén belül kerül sor, amely egyben a városünnep koncertsorozatát nyitja meg. A zenei tehetségkutató a kilencvenes években megélt nagy sikerek után több mint tíz éven át szünetelt. A nagyhírű rendezvényt 2009 tavaszán indították újra. Azóta minden év tavaszán több száz élőzene rajongót hív a színpad elé.

A rendezvény célja, hogy fiatal, tehetséges zenészeket mutasson be a közönségnek és segítse az együtteseket a zenei pályán elindulni. A diákegyüttesek csütörtök délután lépnek fel a Szent György Napok „B” színpadján.

Diákegyüttesek Találkozójára ifjúsági együttesek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy nagyobb közönség előtt bemutatkozni valamint egy színvonalas rendezvény keretében bemutatni alkotásaikat, tudásukat. A nap folyamán a zenekarok lehetőséget kapnak a fellépésre, ahol alkalmuk nyílik bizonyítani nemcsak a zsűri, hanem a közönség előtt is.

A versenyen nincs stílusbeli kötöttség, de az egyedi megszólalás fontos szempont. A lebonyolítás során a szakmai zsűri elsősorban a kreativitást, eredetiséget és az előadásmódot értékeli. A verseny az élő zenéről szól, a kiválasztott résztvevők professzionális körülmények között mutathatják be zenei tudásukat egy nagy méretű színpadon, profi hang- és fénytechnika mellett. A tehetségkutató nem csak a színpadi teljesítményt értékeli, hanem a koncertekre való felkészülést is, ezért a zenekaroknak a reklámhoz kötődő eszközeik (plakát, újságcikk, embléma) is pontozva lesznek.

Jelentkezési feltételek:

– a Zenekar tagjainak legalább fele diák vagy egyetemista

– élő zenét játszanak

– a színpadon játszani kívánt számok közül legkevesebb kettő magyar nyelven szólal meg

– legalább egy saját szám elhangzik a színpadon

– legalább két youtube-os felvétellel rendelkeznek

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  1. A megadott nevezési űrlapot (kitöltve)
  2. A nevezési lapon felsorolt csatolmányokat
  3. A nevezési díjat (20 lej/személy)

A zenekarok rangsorolása a vetélkedőn a megadott pontrendszer alapján zajlik. A korlátolt időkeret miatt az idén 4-5 zenekar léphet fel a színpadon, ezeket a szervezőcsapat választja ki a beküldött anyagok alapján.

Idén a HDT fődíja egy videóklipp elkészítésének biztosítása, valamint egy szám rögzítése stúdió körülmények közt. További díjak fellépési lehetőségek fesztiválokon, rendezvényeken. Ezekről az idő előrehaladtával bővebb információk kerülnek ki.

Letölthető dokumentumok

HDT.felhivas

HDT.urlap2013

Jelentkezni legkésőbb 2013 április 14-ig lehet, a jelentkezési űrlap kitöltésével.

Email: emihirek@yahoo.com, Telefon: 0740665189

A rendezvény időpontja: 2013 április 25, csütörtök

A rendezvény helyszíne: Sepsiszentgyörgy, Szent György Napok, B színpad

További információ a www.emihirek.ro oldalon található.