palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Határtalan Európa–határon átnyúló kapcsolatok kutatási pályázat

cesci pályázatA Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) és a Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények hallgatói, doktoranduszai, valamint 35 évnél fiatalabb kutatók számára Határtalan Európa – határon átnyúló kapcsolatok témakörben.

A pályázaton magyarországi vagy a környező országokban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) tanuló, kutató fiatalok vehetnek részt, egy-egy pályaművel.

A pályázat célja olyan, színvonalas tanulmányok elkészíttetése, amelyek alapjául szolgálhatnak valamely határ menti térség későbbi közös fejlesztésének.

A pályázaton magyar vagy angol nyelven elkészített pályaművekkel lehet részt venni. A pályázóknak a határon átnyúló együttműködések, határon átnyúló fejlesztések témakörében kell egy dolgozatot elkészíteni, amelynek hossza legalább 40 000 leütés (szóközzel együtt). A dolgozatnak meg kell felelnie a tudományos művekkel szembeni formai elvárásoknak. Külön tartalmi megkötést a kiírók nem tesznek, de a tudományos színvonal a díjak odaítélésének alapvető feltétele.

A pályázatot egy, kinyomtatott példányban kell benyújtani a CESCI címére:
Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata
1055 Budapest, Falk M. u. 4.

Postára adás határideje: 2010. május 20.

A legsikeresebb pályaműveket a szakmai elbírálást követően a kiírók pénzbeli jutalomban részesítik, és publikálják. A díjátadó ünnepségre június 16-án a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor, a Pálfi István emléknap alkalmából.

A pénzjutalmak összege:

  • I. díj: 300 000 Ft
  • II. díj: 200 000 Ft
  • III. díj: 100 000 Ft.

További információ kérhető a CESCI-nél:
cesci@cesci-net.eu
Kapcsolattartó: Balogh Orsolya irodavezető
Tel.: +361/301-0834
Web: http://www.cesci-net.eu/

Forrás: http://www.cesci-net.eu/