palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hazai tájakon verspályázat

verslista palyazatokPályázat címe: „HAZAI TÁJAKON” – Versek Magyarországi tájakról, városokról, műemlékekről, épületekről.

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók – kortól és foglalkozástól függetlenül bárki – kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű versekkel.

Beérkezési határidő: 2011. június 4. szombat,  éjfél.

Kategória: irodalmi, vers

1. A Barátok Verslista (http://portal.verslista.hu/) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: „HAZAI TÁJAKON” – Versek Magyarországi tájakról, városokról, műemlékekről, épületekről.

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet e pályázat keretein belül is hazánk tájainak, műemlékeinek szépségére, védelmére.

3. A pályázaton korlátlan számú verssel lehet indulni a megadott témakörben.

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet – és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván – is tartalmazó). Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; portal.verslista.hu; www.poeta.hu; www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban. (A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2011 évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban – Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a taj2011@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2011. június 4. szombat éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: „HAZAI TÁJAKON”!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:  Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2011. június 4.-ig meg kell érkezniük a fenti címre. A nyilatkozat faxon is elküldhető a 87/431-050-es faxszámra, de ebben az esetben is kérjük az aláírt Nyilatkozat elküldését postai úton legkésőbb 2011. június 4.-ig. Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1.500 Ft/vers. A nevezési díj beérkezési határideje 2011. június 4. A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Baranyai Attila 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A csekk közlemény rovatában kérjük feltűntetni: „HAZAI TÁJAKON”!

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://hazaitaj.poeta.hu/ honlapra.

8. Pályadíjak: 1-40 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.
41-80 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 12 ezer Ft értékben. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben.
80 feletti pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója 20 ezer Ft értékű mp4 lejátszót nyer + kb. 15 ezer Ft értékben irodalmi tartalmat az mp4 lejátszóra feltöltve (a Barátok Verslista ill. VPM által megjelentetett kiadványokból ízelítő 4 db folyóirat szöveges változata txt formátumban; a Verslista eddigi 3 irodalmi műsorának, 3 rádiófelvételének, ill. a Lét és Idő c. válogatás CD-jének hangfelvételeit, a Verslista életéből videofelvétel részleteket ill. fotókat; a Verslista két tagjának 1-1 hangos CD felvételét stb.) összesen tehát kb. 35 e Ft értékű ajándékot. A második helyezett irodalmi kiadványokat nyer 8 ezer Ft értékben. A harmadik helyezett pedig irodalmi csomagot 5 ezer Ft értékben.
A legjobb írások nyomtatásban is meg fognak jelenni 2011 évben (folyóirat formájában). A kiadvány megjelenéséről a kiadványba kerülőket értesítjük majd. A folyóirat tervezett megjelenési ideje karácsony. A folyóirat felkerül a http://kepzeldel.hu/ címre is.

9. Eredményhirdetés: 2011. június 20-án a http://hazaitaj.poeta.hu/ oldalon lesz megtekinthető. A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.