palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ne várjunk tétlenül a májrákra! sajtópályázat

rákgyógyitás pályázatA Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya pályázatot hirdet az ország valamennyi szerkesztőségének munkatársa számára.

Olyan híradásokat, riportokat várunk, amelyek növelik a lakosság ismereteit, amelyekből kiderül, hogyan előzhető meg és ismerhető fel a májrák, milyen szűrési lehetőségek adottak, miért fontosak a rendszeres kontrollvizsgálatok a veszélyeztetett betegek számára, mi a különbség a májrák és a májáttétek között, mit tehetnek a háziorvosok, a sebészek, az onkológusok és a betegek a gyógyulásért, az életkilátások javításáért.
Célunk, hogy kerüljön a májrák a figyelem fókuszába, minél többeknél fedezzék fel a bajt időben, amikor még lehet segíteni.

Magyarországon legtöbbször éveken át fennálló májzsugor (cirrózis) talaján alakul ki a májrák: a rosszindulatú elváltozás rendszeres ultrahangvizsgálattal időben felfedezhető.

Az elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várjuk a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat.

Pályázni a májrákról 2011. március 15. és 2011. június 15. között megjelenő alkotásokkal lehet.

Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 2-20 perc lehet. A pályázatokat orvosi-újságírói szakmai bírálóbizottság értékeli.

A műfajok és médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet: hárman részesülnek 200-200 ezer forint díjazásban. A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására is.

A pályázatok beérkezési határideje: 2011. június 20.

Eredményhirdetés és díjkiosztó 2011. július 28-án a Hepatitis Világnapon lesz.

Kérjük, hogy a pályázók tüntessék fel nevüket, címüket, elérhetőségüket, az alkotás megjelenésének/sugárzásának helyét és idejét is. A pályamunkák elektronikus úton is nevezhetők. A rádiós és televíziós pályamunkák alkotóitól kérjük, hogy CD-n, DVD-n küldött munkáikat 3 példányban postázzák.

A pályamunkákat az alábbi címeken várjuk:

Rákgyógyítás szerkesztőség, 6723 Szeged, Építő u. 3/a vagy sajtopalyazat@gmail.com

További információ:

B. Papp László (06-30) 261-8789, sajtopalyazat@gmail.com, www.rakgyogyitas.hu