palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hégető Honorka Díj

Hogyan mutatta be az elmúlt egy évben a magyar hírgyártás a válságot? Hogyan jelentek meg az új szegények a hírekben? Mennyire sikerült a médiának stigmák és sztereotípiák nélkül ábrázolni az egyre több nehéz sorsú ember életét? Mennyire pontosan és hitelesen adták vissza az elszegényedés folyamatát? Mennyire értették meg a közvéleménnyel az egyes történetek mögött rejlő folyamatokat?

2012-ben az Alapítvány a fenti témakörökben várja azokat a maximum 6 perces televíziós és online filmes híralkotásokat, amelyek 2010.12.01 és 2011.12. 31 között készültek.

A pályázat alapjáúl magyar nyelven készült televíziós hírműsorok és beszámolók szolgálhatnak. Várjuk országos, regionális, helyi, és határon túli televíziók és internettes hírpotálok munkatársait.

A pályázati anyagot DVD-n, három példányban kell leadni, az elbírálás legfontosabb szempontjai a műsor vagy filmrészlet vizuális megjelenítése és a kiírt témákhoz kötődő tartalma. A döntést az alapítvány kurátoraiból, valamint a média- és filmszakma neves képviselőiből álló szakmai zsűri hozza meg.

Pályázat meghosszabbított határideje: 2012 március 20.

Postacím:
Hégető Honorka Alalpítvány
1222 Budapest Nagytétényi út 29.

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter elesettekről, hátrányos helyzetben lévőkről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia-díjat kapott.

Forrás: http://www.hegetohonorkadij.hu