palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Minden-nap-ok irodalmi pályázat

Indulásunk alkalmából kiírt kiadói pályázatunk általános kiadói szemléletünkre, új irodalmi kezdeményezésünkre épül. Olyan írások megszületését szándékozunk támogatni, amelyek a ma emberét foglalkoztatják, mondanivalójukban kortárs, korhű tartalmat és értéket képviselnek. Ösztönözni szándékozunk minden szerzőt, hogy saját alkotói szemléletén keresztül mutassa be azt a világot amelyben élünk. Hisszük, a kortárs művészetek egyik feladata, hogy sokszínű és változatos látásmóddal ajándékozza meg a ma és a jövő nemzedékét.

 

Nyílt pályázat a Jelen-LÉT tematikus sorozat első kötetébe

Határidő: 2012. április 30.

​CÉLKITŰZÉS: Indulásunk alkalmából kiírt kiadói pályázatunk általános kiadói szemléletünkre, új irodalmi kezdeményezésünkre épül. Olyan írások megszületését szándékozunk támogatni, amelyek a ma emberét foglalkoztatják, mondanivalójukban kortárs, korhű tartalmat és értéket képviselnek. Ösztönözni szándékozunk minden szerzőt, hogy saját alkotói szemléletén keresztül mutassa be azt a világot amelyben élünk. Hisszük, a kortárs művészetek egyik feladata, hogy sokszínű és változatos látásmóddal ajándékozza meg a ma és a jövő nemzedékét.

 ÚJ SOROZAT INDUL: A Vaoobook Kiadó egy pályázat-sorozat keretében Jelen-LÉT címmel tematikus sorozatot indít útjára, amelyben olyan témákat is érinteni kívánunk, amitől más kiadók elzárkóznak.

A sorozat előzetes látványterve – a borítón látható grafika csak illusztráció

 A SOROZAT BEMUTATÁSA: A kortárs szerzők nyomtatott publikációs lehetőségén túl, olyan írások gyűjteménybe foglalása a szándékunk, melyek mind a ma, mind a jövő emberének irodalmi nyelven, művészi módon mutatja be a mindennapokat. A kötetek eltérő témákban a társadalom különböző szegmenseit veszik górcső alá, így a sorozat átfogó irodalmi képet nyújt a mai magyar társadalomról.

A sorozat első kötete Minden-nap-ok címmel, az emberek hétköznapjait, feladatait és belső vívódásait hivatott megmutatni a szerzők művészi látásmódján keresztül, majd a sorozat további kötetei tematikusan taglalják az itt megfogalmazott érzelmi, társadalmi, politikai hátteret.

 A megcélzott minőség és az első kiadások jellemzői: Minden kötet első kiadása limitált, sorszámozott példány, kemény táblás kötésben, egyedi, csak a Vaoobook kiadóra jellemző stílusban jelenik meg. A kötetek utánnyomása azonos minőségben, de sorszámozás nélkül kerül terjesztésre, így az első kiadás magasabb eszmei értékkel bír.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS:

A Vaoobook kiadó nyílt pályázatot ír ki Jelen-LÉT elnevezésű tematikus sorozatának Minden-nap-ok című első kötetében való megjelenésre.

Témakör: társadalomkritika

Téma leírása: A kötet célja, hogy átfogó képet nyújtson a mindennapokról.Az emberek életét, mindennapjait meghatározó belső vívódások bemutatása művészi módon, irodalmi nyelven, korhű képet alkotva a jelenlegi társadalmunkról.

Kategória: kortárs vers és kortárs próza

Beküldési határidő: 2012. április 30. 

Pályázati anyag leadása: A pályaművek az oldalon történő ingyenes regisztrációt követően a pályázatok/kéziratok feltöltése menüpontban adható be.

Terjedelem: A pályaművekre vonatkozó terjedelmi megkötés nincsen. (Optimális terjedelem 2-10 oldal, de az értékelést a terjedelem nem befolyásolja.)

Pályázati díj: 2000.-Ft A/5 oldalanként (a díjat sikertelen pályázat esetén nem kell megfizetni)

Kötet paraméterei: fix oldalszámmal, limitált, sorszámozott példányszámok, A/5-méret (szerzőink tiszteletpéldányai a sorszámozott kiadásból kerülnek átadásra).

FIGYELEM! A kötet fix oldalszámmal indul, így felhívjuk szerzőink figyelmét arra, hogy a pályázat a határidő lejárata előtt is lezárásra kerülhet, amennyiben a pályaművek sikeres elbírálását követően a kötet megtelik.

Fontos! A kiadó célja nem csak az első kiadás megvalósítása, hanem többszöri kiadás, utánnyomás, amelynek bevételeiből a szerzők jogdíjai is kifizetésre kerülnek havi elszámolás alapján.

A beérkező pályaművek elbírálása folyamatosan történik, az elbírálás eredményéről szerzőinket e-mailben értesítjük.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

A pályázaton minden amatőr költő és író részt vehet, saját, eddig még nem publikált művel.

  Az első kiadásból származó bevételből a szerzők jogdíjra nem jogosultak, a kiadás értékesítésének célja a másodkiadás nagyobb példányszámú finanszírozása, ami nem sorszámozott, de azonos minőségben és tartalommal kerül kiadásra. (Az újranyomásból jogszabályban előírtaknak megfelelően jogdíj kifizetésében részesedik a szerző.)

Pályázni 2012. április 30.-ig (vagy a pályázat lezárásáig) saját művel, a pályázat témájában. Az oldalak tördelését a kötet szerkezete adja meg (az A/5-ös oldalkiosztást a kötet paraméterei alapján a szerkesztőség határozza meg sikeres pályázati eredményt követően).

A művek elbírálásáról a szerzőt e-mailben értesítjük, melyhez mellékeljük a kötet tördeléséhez igazított írások oldalszámát, megjelenési formáját (PDF formátumban), valamint a PDF kivonat szerzői jóváhagyásával a 2000.-Ft A/5-oldalankénti pályázati díj megfizetése is esedékessé válik.

Elbírálás: beérkezés sorrendjében folyamatos. Az oldalszám díjának, és az aláírt szerződésnek beérkezési határideje az elfogadástól számított 15 napon belüli idő.

Az alkotó saját kezűleg aláírt, és postai úton kiadónkhoz eljuttatott szerződéssel (vaoobook.hu oldalról letölthető), valamint, z oldalankénti díj befizetésével igazolja részvételi szándékát.

website: vaoobook.hu