palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mi a jó Neked? Forgatókönyvírói pályázat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ jeligés pályázatot hirdet 35 év alatti fiatal magyar filmművészek számára 10-15 perces rövidfilm (kisjátékfilm) forgatókönyv készítésére, melynek mottója: „Mi a jó Neked?”

Pályázni lehet eredeti és adaptációs tervvel, vagy más pályázatra még be nem adott forgatókönyvvel. A forgatókönyv mellé referencia film beadását kérjük! A film stáblistáját az anonimitás érdekében kérjük takarja ki!

 A forgatókönyvek elbírálására szakértő zsűrit kértünk fel: a zsűri elnöke Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, zsűri tagok: Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész, rendező, Naszódi Katalin gyártásvezető, Libor Anita filmes szakújságíró, László Tamás polgármester.

A pályázatra készített forgatókönyvet 5 példányban kell benyújtani. Minden példányon jól olvashatóan fel kell tüntetni a jeligét, a szerző neve és a mű címe nem szerepelhet a beadott pályaművön!

A pályázat beérkezési határideje: 2012. május 4. 18 óra

Az elkészült forgatókönyvet postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:

Csokonai Művelődési Központ 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

A borítékon kívül a jelige szerepeljen, de a forgatókönyvet tartalmazó dossziéban lezárt borítékban kérjük feltüntetni az alkotó nevét, címét, elérhetőségét!

Az 5 legjobb pályamű alkotóját 2012. május 18-án a zsűri beszélgetésre hívja, azután dönt, hogy mely forgatókönyvet/forgatókönyveket ítéli megvalósításra alkalmasnak.

A zsűri 2012. május 25-én hozza meg döntését.

A zsűri által díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét külön szerződésben szabályozott keretek között és módon, a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata, a Csokonai Művelődési Központ közreműködésével biztosítja.

A forgatókönyv/forgatókönyvek alapján elkészült film/filmek 2012. november 16-án a Rákospalotai Mozi -III. Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként kerül/kerülnek bemutatásra.

A film elkészültének és leadásának határideje (végleges fényelt, hangkevert kópia): 2012. november 9.