palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hét évszázad papírtitkai gyermekrajz pályázat

vizjelA Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság – MAPAVIT – gyermekrajz pályázatot hirdet a magyar papírhasználat és papíralapú történelem 700 éves évfordulója alkalmából (1310-2010). A Kínából Európába jutott papírt évszázadok óta sokféle célra használjuk. Kiválóan alkalmas írásra, rajzolásra, festésre, nyomtatásra. Készülnek belőle füzetek, könyvek, újságok, plakátok, térképek, oklevelek, bizonyítványok, csomagolóanyagok, zsebkendők, szalvéták, törölközők, bankjegyek, sőt még bútorok is. Szinte nincs olyan területe életünknek, ahol a papír valamilyen formában állandóan ne volna jelen. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!


A pályázat témája: a papír és névjegye a vízjel; múltjuk, jelenük, jövőjük; szerepük életünkben; feltalálásuk, használatuk, őrzési helyeik: könyvtárak, levéltárak, múzeumok, gyűjtemények; a papír és környezetünk viszonya; mit jelent, mit üzen a papír a mának. Gondolatébresztésként elmondjuk az első magyarországi papíroklevél nevezetes történetét: hogyan szerezte vissza Gentilis bíboros a magyar Szent Koronát 1310-ben  híres papíroklevelével? (melléklet: Gentilis története). Természetesen erről is rajzolhattok.

A pályamunkák beérkezési határideje:
2010. február 15.

A pályázaton részt vehet: minden Magyarországon vagy a határon túl élő gyermek és kiskorú.

Díjazás: korcsoportonként, az első három helyezett merített, vízjeles papírra készített díszes oklevelet és meglepetést kap. Díjkiosztás: 2010. április 10.
A legjobb művek kiállításra kerülnek a Budavári Palotában 2010. április 9-től megrendezésre kerülő rendezvénysorozat keretében a Hét évszázad papírtitkai című kiállítás részeként, a gyermekrajz szekcióban eredetiben és az Interneten digitálisan is.

Korcsoportok:
óvodás, iskola alsó tagozat, felső tagozat, középiskola.

Technikai adatok: anyag: papír, méret: A/4, A/3, technika: rajz, festés, kollázs.
Beküldés: kérjük, hogy a rajzokat kizárólag e-mailben küldjétek be 2010. február 15-ig a mapavit@t-online.hu címre, JPG vagy TIFF formátumban (a tárgyban feltüntetve, hogy rajzpályázat). A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személyes adatait (név, kor, csoport vagy osztály, lakcím, e-mail cím, intézmény neve, címe, telefonszáma). Ez azért fontos, mert a kiállításra kerülő eredeti műveket bekérjük. Személyenként csak egy rajzot küldjetek.

Bővebb információ: http://mapavit.extra.hu

Forrás: http://mapavit.extra.hu