palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hipersuli, a jövő sulija – pályázat diákoknak

due pályázatZsebedben az okosteló, táskádban a tablet, a suliban mégsem veheted elő? A Hipersuliban még tanulhatsz is vele! A pályázaton azt kell minél érdekesebben és egyéni módon megmutatnod, hogy a tanulásban – akár az iskolában, akár otthon – mi mindenben segíthetnének (vagy miben segítenek már most) az okoseszközök. A pályázaton a digitális eszközök (mobilinternet, táblagépek, okostelefonok) nyújtotta lehetőségek széleskörű bemutatását várjuk, és előnyben részesítjük a nem kézenfekvő, egyszerű, de kreatív ötleteket.

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg:

1. Cikk pályázat

Itt olyan írásokat várunk, amelyek információgyűjtésen alapulnak, és annak eredményeként bemutatják, milyen kezdeményezések voltak eddig Magyarországon és a világban a digitális oktatásra. E mellett pedig önálló, kreatív gondolatokat is fogalmazz meg arról, hogy milyennek képzeled az ideális digitális oktatást. A pályamű maximum 3 oldal terjedelmű lehet.

2. Videó pályázat

Ebben a kategóriában maximum 3 perces kisfilmet, videót várunk, amelyben bemutatod gondolataidat, elképzeléseidet a jövő sulijáról. Pályázatod alapulhat kutatómunkán, vagy lehet egészében a fantáziád szülötte is.

3. Interjú a jövő sulijáról tanárral/szülővel

Az interjú lehet írott, videóinterjú vagy rádióinterjú is, a lényeg, hogy egy pedagógus vagy szülő legyen a beszélgetőpartnered, a téma pedig a digitális oktatás, az okoseszközök használata az iskolában. (Nem jelent hátrányt, ha az interjúalany nem támogatja a digitális oktatást.)

A pályázaton bármely 12 és 22 év közötti fiatal pályázhat.

Az elkészített videókat a YouTube-ra kell feltölteni, a linket, illetve a többi anyagot pedig a DUE pályázati felületén beküldeni.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli. Minden kategóriában 1 díjat adunk ki. A legjobb alkotások megjelennek a DUE Tallózóban, illetve a videoanyagok közönségbemutatója – akárcsak a díjátadás – a 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon lesz 2016. májusban.

Díjak: Minden kategória első helyezettje egy-egy tabletet vagy okostelefont nyer.

A díjazottak meghívást nyernek a DUE 2016. évi nyári médiatáborába, ahol megismerhetik a szakma mestertitkait.

Beadási határidő: 2016. március 31. éjfél

A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet beadni a www.due.hu/palyazat weboldalon keresztül.