palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hipnózis kreatív reklámverseny

hipnozis kreatív reklámversenyA Kreatív szaklap évente meghirdetett reklámversenyére az elmúlt év legjobb alkotásaival nevezhetnek ügynökségek és megbízók. A nevezett hirdetéseket vezető nemzetközi marketinges és kommunikációs szaklapok főszerkesztői, szerkesztői értékelik. A külföldi szakmai zsűri garanciát jelent arra, hogy objektív, hiteles és elfogulatlan döntés születik. A versenyről és az eredményekről folyamatosan beszámolunk a Kreatív szaklapban, a Kreatív Online-on és a Kreatív Online Hírlevélben.

Nevezési Feltételek

Bármely fogyasztói vagy társadalmi célú hirdetés nevezhet, amely először 2010. január 1. és 2011. február 18. között került nyilvánosságra Magyarországon.

Ugyanazon kampány két különböző médiumban megjelent elemét külön nevezésnek  tekintjük, azaz egyazon kampány filmes vagy print változata két külön nevezésnek számít. Egy kampány egyazon médiatípusban megjelent elemei csak egynevezésként,  sorozatként nevezhetőek.

Ha ugyanazon kampánynak kettőnél több médiafelületen jelentek meg elemei, akkor azt intergrált kampánynak tekintjük, és ebbe a kategóriába kérjük nevezni!

Kulturális, vallási, politikai érzékenységet vagy közszemérmet sértő pályázatok a versenyen nem indulhatnak.

Teljes hosszúságú televíziós vagy mozifilmek előzetesei a versenyre nem nevezhetők. A  versenybe kizárólag eredeti ötletre épülő, nem adaptált kampányok nevezhetőek. A nem eredeti ötletre épülő munkákat a zsűri automatikusan kizárja a versenyből.

KATEGÓRIÁK

I. FOGYASZTÓKÖZPONTÚ HIRDETÉSEK

 • FILM – televízió, mozi
 • PRINT – sajtóhirdetés
 • PRINT – indoor, outdoor megjelenések
 • ONLINE BANNER – banner, pop-up, pop-under, splash page, interstitial és layeres hirdetések
 • ONLINE WEBSITE – márkasite, vállalati weboldal
 • ONLINE FILM
 • ONLINE EGYÉB – e-dm, mobilmarketing megoldások, webes játékok, blogok stb.
 • DM – direktmarketing küldemények
 • ESEMÉNY
 • INTEGRÁLT KAMPÁNY
 • EGYÉB – gerillamarketing akciók, innovatív médiamegoldások, szponzoráció stb.

II. TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉSEK

 • FILM – televízió, mozi
 • PRINT – sajtóhirdetés
 • PRINT – indoor, outdoor megjelenések
 • ONLINE BANNER – banner, pop-up, pop-under, splash page, interstitial és layeres hirdetések
 • ONLINE WEBSITE – márkasite, vállalati weboldal
 • ONLINE FILM
 • ONLINE EGYÉB – e-dm, mobilmarketing megoldások, webes és mobilos játékok, blogok stb.
 • DM – direktmarketing küldemények
 • ESEMÉNY
 • INTEGRÁLT KAMPÁNY
 • EGYÉB – gerillamarketing akciók, innovatív médiamegoldások, szponzoráció stb.

Társadalmi célú reklámnak minősül a köz érdekében kifejtett reklámtevékenység,  amelynek során közvetlen gazdasági érték nem játszik szerepet.

NEVEZÉSI DÍJ
A versenyben résztvevők minden beadott pályázat után 44 000 Ft + áfa nevezési díjat fizetnek. Az integrált kategóriákban a nevezési díj 64.000 Ft + áfa.

A nevezési lap alapján kiállított átutalásos számlát postán küldjük.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

2011. MÁRCIUS 18., péntek 12 óra

E-mail: reklamverseny@kreativ.hu
Telefon:
(1) 430-4591, Fax: (1) 430-4579,

Cím: „Kreatív Reklámverseny”
Professional Publishing Hungary Kiadó Kft.,
1037 Budapest, Montevideo u. 3/B.

Letölthető dokumentumok

ANYAGLEADÁS
Minden nevezett alkotás mellé csatolni kell a kitöltött nevezési lapot. A pályázó garantálja, hogy a nevezési lapon
megadott információk tényleges és valós adatokat tartalmaznak. A Kreatív Reklámverseny 2011. évi díjainak kihirdetése ezek alapján történik.
Rendkívül FONTOS, hogy a nevezési lapra kerüljön fel az ügynökség, a hirdető, a márka és az alkotás címe is, magyarul és angolul egyaránt! Minden pályázónak gondoskodnia kell arról, hogy a benevezett alkotások eljussanak a nevezési határidőig a Kreatív szaklap kiadójához. A nevezési anyagokat nem áll módunkban

KATEGÓRIÁK

FILM: A televízióban vagy moziban vetített filmeket digitalizálva dvd-n kérjük elküldeni a kiadóba, avi vagy mpeg formátumban; továbbá minden nevezett alkotásból kérnénk három jellemzőnek gondolt képkockát jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban. A filmekhez nevezési lapot és angol nyelvű fordítást szükségesmellékelni. A nevezések angol nyelvű szinkronizálással vagy feliratozással is beadhatók.

PRINT – SAJTÓHIRDETÉS: A nevezett pályázatot dvd-n jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban kérjük a kiadóba eljuttatni.
Minden hirdetéshez nevezési lapot és angol nyelvű fordítást is szükséges mellékelni.

PRINT – INDOOR, OUTDOOR MEGJELENÉS: A nevezett pályázatot dvd-n jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban kérjük a kiadóba eljuttatni. Minden hirdetéshez nevezési lapot és angol nyelvű fordítást is szükséges mellékelni.

ONLINE – BANNER (banner, pop-up, pop-under, splash page, interstitial és layeres hirdetések): A hirdetéseket gif vagy swf formátumban dvd-n kérjük beküldeni. A nevezéshez angol nyelvű fordítást (hirdetések) vagy leírást (weboldalak) kérünk mellékelni.

ONLINE – WEBSITE (márkasite, vállalati weboldal): A weboldalakat a nevezési lapon a pontos webcím feltüntetésével kérjük nevezni. A nevezéshez angol nyelvű leírást kérünk mellékelni.

ONLINE – FILM: A kizárólag webes vagy mobil felületen futó filmeket dvd-n kérjük elküldeni a kiadóba avi vagy mpeg formátumban, továbbá minden nevezett alkotásból kérnénk három jellemzőnek gondolt képkockát jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban. A filmekhez nevezési lapot és angol nyelvű fordítást szükségesmellékelni. A nevezések angol nyelvű szinkronizálással vagy feliratozással is beadhatók.

ONLINE – EGYÉB (e-dm,mobilmarketingmegoldások, webes játékok, blogok stb.): A kampány jellegéből fakadóan a megoldás dokumentációját/ bemutatását, a kampány dvd-n, webes elérhetőség esetén pontos webcímet kérjünk elküldeni; a nevezéshez angol nyelvű leírást kérünk mellékelni.

DM (direktmarketing küldemények): A nevezett anyagokról készült dokumentációt (film, fotó) dvd-n kérjük elküldeni (300 dpi felbontású jpg és tif, vagy eps/avi vagy mpeg formátumban); a nevezéshez angol nyelvű fordítást és/vagy leírást kérünk mellékelni.

ESEMÉNY: A nevezett eseményről vagy rendezvényről készült dokumentációt (film, fotó) dvd-n kérjük elküldeni (jpg és tif vagy eps/avi vagy mpeg formátumban); a nevezéshez angol nyelvű fordítást és/vagy leírást kérünk mellékelni.

INTEGRÁLT KAMPÁNY: Több, különböző médiumban megjelent reklám vagy hirdetés. A filmeket digitalizálva dvd-n kérjük elküldeni a kiadóba, avi vagy mpeg formátumban; továbbá minden nevezett alkotásból kérnénk három jellemzőnek gondolt képkockát jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban. A filmekhez, esemény dokumentációkhoz nevezési lapot és angol nyelvű fordítást szükséges mellékelni. A nevezések angol nyelvű szinkronizálással vagy feliratozással is beadhatók. A print és DM hirdetéseket jpg és tif vagy eps formátumban, 300 dpi felbontásban kérjük beadni. A banner hirdetéseket gif vagy swf formátumban dvd-n kérjük beküldeni. A weboldalakat, webes megoldásokat a nevezési lapon a pontos webcím feltüntetésével kérjük nevezni.

EGYÉB (gerillamarketingakciók,innovatívmédiamegoldások,szponzoráció): A kategóriába tartozik minden, a fentebbi kategóriákba nem köthető besorolható kreatív kampány vagy megjelenés, így például gerillamarketing akciók, innovatív médiamegoldások, szponzoráció stb. A kampány dokumentációját (film, fotó) dvd-n kérjük elküldeni (300 dpi felbontású jpg és tif vagy eps/avi vagy mpeg formátumban); a nevezéshez angol nyelvű leírást kérünk mellékelni.

AZ ELBÍRÁLÁS SZEMPONTJAI

 • A nevezett anyag eredetisége, kreativitása.
 • A nevezett anyag kreatív ötleteinek erőssége és a kivitelezés minősége.

Minden zsűritag az értékelés fenti szempontjai szerint 1-től 10-ig pontozza a pályázatokat, titkos szavazáson. Végső pontegyenlőség esetén minden esetben a zsűri elnökének tiszte dönteni a helyezésekről. Ha külön-külön alkotásként nevezik egy kampány különböző kreatívanyagait, a pontozás után ezek közül csak a legmagasabb pontszámú nevezést vesszük számításba a végső sorrend kialakításához. Vagyis egy alkategórián belül egyazon kampánynak csak egy (a legmagasabb pontszámú) nevezése lehet díjazott. Egy kampány különböző médiatípusokon közzétett és így különböző alkategóriában nevezett hirdetése (pl. egy kampány tévé-szpotja és print hirdetése) esetén mindkettő lehet díjazott.

DÍJAK, HELYEZÉSEK
Kategóriánként az első három helyezett kerül kihirdetésre. A sorrendet minden kategóriában a kapott pontszámok döntik el, az első helyezett a legtöbb pontot elért nevezés. Pontszámegyenlőség esetén a zsűri elnökének szavazata dönt.
A kategóriahelyezések mellett két különdíj is átadásra kerül. Az Év Ügynöksége díj azon ügynökséget illeti meg, amely díjazott alkotásaival a legmagasabb összpontszámot éri el.

A helyezések értékei:

Fogyasztói kategória:

első hely – 15 pont,
második hely – 10 pont,
harmadik hely – 5 pont;

TCR-kategória:
első hely – 12 pont,
második hely – 7 pont,
harmadik hely – 2 pont.

Az Év Ügynöksége díjat csak akkor adjuk ki, ha a győztes ügynökség legalább egy fogyasztói kategóriában helyezést ér el, legalább egy kategóriában első helyet ér el és összesen minimum 21 pontot szerez. Az Év Kreatív Terméke az összes benevezett közül a zsűrinél a legmagasabb pontszámot elért alkotás.

DÍJÁTADÁS

2011. április 28-án kerül sor a Nagy Kreatív Nap konferenciát követő gálán.

További információ: www.kreativ.hu/hipnozis

A ZSŰRI FELKÉRT TAGJAI:

 • JAMES LANHAM De Monfort University, Leicester előadó tanár Nagy-Britannia
 • LUUK ROS Marketing Tribune szerkesztő Hollandia
 • MARGARITA VASSILIEVA Advertising Ideas főszerkesztő Oroszország
 • MARJAN NOVAK Marketing Magazin szerkesztő Szlovénia
 • HERVE DE CLERCK & PHILIPPE PAGET Adforum alapító Franciaország
 • SEGER BRUNINX Pub szerkesztő Belgium
 • STEPHEN LEPITAK The Drum szerkesztő Nagy-Britannia
 • SVETLANA COPIC New Moment szerkesztő Szerbia
 • TANYA LEFTEROVA Signcafe szerkesztő Bulgária
 • ROMÁN BALÁZS Kreatív Online főszerkesztő Magyarország

Forrás: www.kreativ.hu/hipnozis