palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hogyan látod John Lennont? Karikatúra pályázat

„Hogyan látod John Lennont?” címmel bárki monitorra vetheti saját művészi elképzelését a legendás beatzenészről. A szegedi REÖK nagyszabású Lennon-kiállításához kapcsolódó karikatúra-verseny a facebookon indult.

Hóbortos litográfiákat, szinte karikatúra-szerű rajzokat láthat a közönség a szegedi REÖK The Art of John Lennon kiállításán, amely elsősorban a pacifista zenész képzőművészeti munkáit mutatja be. A tárlathoz kapcsolódva a kiállítóház hasonlóan bohókás nyereményjátékot indított.

A REÖK facebook-jának követői egy applikáció és az egerük segítségével alkothatják meg saját művészi elképzeléseiket Lennonról. A beküldött rajzokból virtuális kiállítást is rendez a REÖK, sőt a legjobbak ténylegesen egy kiállítótérbe kerülnek a legendás polihisztor alkotásaival.

Az a három karikatúra, amely a legtöbb lájkot gyűjti be a kiállítás végéig, azaz 2012. május 6-ig, értékes nyereményeket ér: az első helyezett páros bérletet kap a Szegedi Szabadtéri Játékok öt nyári produkciójára, a második helyezett páros belépőt a Mária című musicalre, a harmadik pedig szintén páros belépőt a Hegyen-völgyön lakodalom című táncműre.

 Forrás: http://www.reok.hu/