palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hogyan valósulnak meg a Magyarországnak 2014-ben tett EU ajánlások? esszépályázat

EB-logo_huVan véleményed a minket körülvevő világról? Van olyan hazai szakpolitikai (pl. gazdaságpolitika, szociálpolitika, oktatás, energia/klíma, foglalkoztatás stb.) terület, amely különösen érdekel?

Mivel lehet pályázni?

Pályázni egy lehetőleg nem több mint 5000 szavas, indoklással ellátott dolgozat beadásával lehet az alábbi témakörökben:

  1. Valamely (a hétből egy terület) 2014-es EU ajánlás eddigi megvalósulásának és a vonatkozó kilátásoknak a vizsgálata vagy
  2. A tagállamoknak tett ország-specifikus ajánlások megvalósítása tapasztalatai, korlátai, ösztönzésének lehetőségei, az Európai Szemeszter 2011-es elindítása óta nyert tapasztalatok alapján

Az ideális pályázat hivatkozik a forrásokra és irodalomjegyzék kíséri.

Mit lehet nyerni?

1. helyezett:

  • 5 hetes gyakorlat az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén (fizetetlen)
  • 2 napos brüsszeli tanulmányút az Európai Bizottságnál

2-3. helyezettek:

  • 2 napos brüsszeli tanulmányút az Európai Bizottságnál

Kik pályázhatnak?
Bárki, aki BA, MA, illetve osztatlan képzésben vesz részt Magyarországon, a 2014/2015-ös tanév őszi félévére beiratkozott (akár nappali, akár levelező tagozaton).

Meddig lehet pályázni?
A pályázatodat 2014. december 1-jén éjfélig várjuk a Comm-Rep-Bud-Political@ec.europa.eu e-mail címre a függelékben található kitöltött adatlappal, valamint egy maximum 100 szavas absztrakttal együtt.
A tanulmányt tartalmazó fájlban a saját név kérjük, semmilyen formában ne szerepeljen, csak azt a jeligét tüntesd fel a címlapon, amit az adatlapon is megadtál!

A pályázatokat az Európai Bizottság szakértőiből álló bírálóbizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

Bővebben: Hogyan valósulnak meg a Magyarországnak 2014-ben tett EU ajánlások? esszépályázat