palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Holnap városáért Díj 2016 – a fenntartható magyar városokért

13_0368_City_Hungary_logo_130503A City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, kinek célja, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak; közös érdek a magasabb életminőség elérése. 2016. május 12-től újra pályázhat a Holnap városáért Díj védjegyének a használatára!

A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet.

A Holnap városáért Díj ösztönző a jobbra,  modernebbre, fenntarthatóbbra, élhetőbbre, magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban a vállalkozások számára.

A következő kategóriákban lehet pályázni:

  • Fenntartható városért
  • Zöld városért
  • Üzlet a városért
  • A Kultúra, az Örökség, a Művészet megőrzéséért

Regisztrációs határidő: 2016. június 10.
Pályázati anyag leadásának a határideje: 2016. június 30.

Letölthető dokumentumok

 jelentkezési feltételeket és további részletek

Pályázati útmutató

Pályázható kategóriák

A következő kategóriákban pályázhat  a megadott formai és tartalmi követelmények mellett!

1. Fenntartható városért kategória
A fenntartható város kategóriában a városi vezetés integrálja a különböző típusú erőforrásokat a jobb, magasabb életminőségű város jövőjéért. Oly módon biztosítja a modern életformához szükséges igényeket, hogy tiszteletben tartja

  • a természeti tőke megőrzését
  • társadalmi erőforrásokat (társadalmi kapcsolatok)
  • az emberi és szellemi tőkét (innováció és szellemi tőke)
  • műszaki erőforrást és az infrastruktúrát (IT, szállítás, közlekedés)
  • kulturális és sport értékeket

2. Zöld városért
A városokban koncentráltan vagyunk kitéve a környezeti társadalom kihívásainak, s ezek kezelésében kiemelkedő jelentősége van az önkormányzatoknak. A környezetbarátabb városi élet egészségesebb és fenntarthatóbb lakóteret biztosítanak a városlakók számára.

3. Üzlet a városért
Olyan innovatív projekttel, kezdeményezéssel lehet pályázni, mely hozzájárul a közösségi értékek (kultúra, oktatás, építészet stb.) megőrzéséhez. Ez építi az illető cég iránt a helyi közösség bizalmát, támogatja hírnevét és márka ismertségét. S így a vállalkozás a helyi közösség elismert értékes részévé válik. Alapelv a be- és elfogadás. Mind a vállalkozás, mind a helyi közösség és a helyi önkormányzat részéről.

4. A Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért
A város, település fenntarthatóságának az alappillére a közösségi értékek megőrzése, mely megtestesíti a helyi közösség egyedi kultúráját: a nyelv, az egyedülálló művészeti és kézműves kulturális gyakorlatok révén.
Értékeli a múlt örökségeit egyrészt az épületek, emlékművek, másrészt a történelmi események fesztiválok és rendezvények formájában való tiszteletét. Ezektől a szellemi örökségektől kapják identitásukat az egyes helyi közösségek.

Kontakt:
Takács Andrea
projektigazgató
takacs.andrea@atlantispress.hu
+361-352-0957
Honlap: http://www.cityhungary.eu/