palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Holokausztoktatás pályázat németországi tanulmányútra

holokauszt pályázatA budapesti Holokauszt Emlékközpont, a Hannah Arendt Egyesület és a berlini Wannsee Konferencia Háza pályázatot hirdet középiskolai tanárok németországi tanulmányúton való részvételére.

Időpontja: 2010. október 24 -29.

A holokauszt meghatározó vonatkoztatási ponttá vált a XXI. századi európai kultúra számára, a multikulturális, egyenlőség elvű és autonóm – ugyanakkor másokkal szolidáris – egyénekből álló társadalom ideáljának negatív szimbóluma maga Auschwitz lett. A holokauszttal való szembesülés nem kizárólag a történelemórák, hanem az oktatás egészének feladata.

A Budapest-Berlin-Sachsenhausen tanulmányút célja, hogy elméleti és módszertani segítséget nyújtson azoknak a tanároknak, akik szeretnék ezeket a témákat integrálni az oktatásba vagy saját diákjaik számára hasonló tanulmányutak szervezését tervezik. A résztvevők olyan iskolai módszerekkel és tananyagokkal ismerkedhetnek meg, amelyeket saját oktatási tevékenységükben is alkalmazhatnak majd. A képzés nyelve: magyar (tolmácsolással).

A tanulmányút időpontja: 2010. október 24–29, amit október 9-én egynapos budapesti előkészítő képzés, majd 2011. márciusában egynapos értékelő találkozó egészít ki a Holokauszt Emlékközpontban. A képzésen 24 fő vehet részt.

A képzésben (előkészítő találkozó, tanulmányút és értékelő találkozó) való részvételhez a nyertes pályázóknak a  kiértesítést követően 10.000 forint önrésszel kell hozzájárulniuk. A pályázatok elbírálását a Holokauszt Emlékközpont és a Hannah Arendt Egyesület szakértői végzik.

A pályázathoz kérjük csatolni a következő dokumentumokat:

  1. A pályázó szakmai önéletrajza (amely tartalmazza a pályázó elérhetőségére vonatkozó adatokat is, azaz nevét, címét, telefonszámait, e-mail címét, valamint szakmai életútját, a témával kapcsolatban elvégzett képzéseket, nyelvtudását)
  2. Motivációs levél: annak konkrét bemutatása, hogy a pályázó milyen formában tervezi felhasználni a tanulmányút tapasztalatait munkájában, illetve annak vállalása, hogy a pályázó részt vesz a tanulmányút egészén (beleértve az egynapos budapesti előkészítő képzést, valamint az egynapos értékelő találkozót)
  3. Az iskola vezetőjének ajánlása, amely tartalmazza a pályázat szakmai és intézményes támogatását (beleértve az arra vonatkozó nyilatkozatot is, hogy az iskola biztosítja a helyettesítést a tanulmányút idejére)

A pályázatokat a laszlobero@gmail.com e-mail címre várjuk (igazolásokat és dokumentumokat kérjük scannelt formában csatolják).

Beadási határi
dő: 2010. szeptember 15. (e-mail feladási dátuma).

Cím:
Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest Páva utca 39.

Tel/1 455 3333
Fax/1 455 3399
E-mail/info@hdke.hu
Web: www.hdke.hu

Forrás: www.hdke.hu