palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Homlokzati színterv elkészítése pályázat

hbf homlokzatfestés pályázatA Füredi Téri 1. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet a ZBR Klímabarát Otthon Alapprogram keretében fogja megvalósítani a 1144 Budapest, Csertő u. 6-8. sz. épületének korszerűsítését, melynek elemei a következők: Az épület energiatakarékosságát eredményező 8 cm színezett homlokzati hőszigetelés, tető hő- és vízszigetelés, pincefödém hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, huzatfokozó ventillátorok beépítése, napkollektorok felszerelése. A beruházás anyagi forrását a Szövetkezet részben saját erőből, részben pedig a ZBR Klímabarát Otthon Panel Alapprogram pályázatán elnyert pénzösszegből fedezi. A munka kivitelezését fővállalkozói szerződés keretében a HBF Építőipari Kft fogja végezni. A fentiek alapján pályázatot írunk ki a panelház homlokzati színtervének elkészítésére, egyedi falfestés megtervezésére.
A festendő épület címe: 1144 Budapest, Csertő u. 6-8. (bármikor megtekinthető)

Pályázat beadási határidő: 2010. december 1. (szerda) 15 óra (A pályázat leadható nov. 29-30-án és dec. 1-én 7-15 óra között személyesen vagy postai úton, illetve e-mailben a palyazatok@hbf.hu címen)

Pályázat beadásának helyszíne:
1144 Budapest, Füredi utca 74-76. HBF Kft irodaház.

Pályázat elbírálásának határideje:
2010. december 15.

Pályázat elbírálásának módja: A megvalósuló tervet a Lakásszövetkezet elnöksége és a HBF Építőipari Kft igazgatósága közösen fogja kiválasztani, szakmai tanácsadó véleményezése és a lakók szavazatai alapján. Csak a legjobbnak ítélt pályaművet díjazzuk.

A nyertes pályamű díja:

  • 100.000,- Ft készpénz a nyertes pályamű kiválasztásakor;
  • A homlokzat, mint alkotás évtizedekig megtekinthető lesz az épületen

Jelentkezés: E-mailben, a palyazatok@hbf.hu címen. A jelentkezésre válaszul elküldjük a homlokzati rajzokat, a beillesztendő logót, jelentkezési adatlapot és egyéb szükséges információkat.

Pályázat beadásának módja:
Bár nincs formai megkötés, papír alapon vagy elektronikusan egyaránt beadhatók a pályázatok, a könnyebb elbírálhatóság kedvéért célszerű papíron (A/3 formátumban) megjelenítve és digitálisan egyaránt beadni a munkákat. Az anyaghoz kérjük csatolni a jelentkezési adatlapot.

A látványterveket csak abban az esetben tudjuk elbírálni, ha azok alapját az elküldött homlokzati rajzok képezik. A homlokzati nyílászárókat keretei fehérek, változatlan formában így kérjük őket figyelembe venni. Feltétlenül meg kell adni a felhasznált színek BAUMIT színkódját. (www.baumit.hu honlapon, a „Colours of more emotion” linken megtalálható). Rövid leírást is kérünk mellékelni az alkotó koncepciójáról.

További információk, a kiíró elvárásai:
Az épület felújítása során a legfontosabb cél az épület energiatakarékosabbá tétele, a homlokzati hőszigetelés, tető hőszigetelése, fokozott légzárású ablakok beépítése, napkollektorok felszerelése révén. Ezen a praktikus célon túl, úgy gondoljuk, nagyon fontos lenne, hogy a ház megújuló külseje esztétikus legyen, kicsit kiváljon a panelházak egyformaságából. A nagy, színezendő felületek lehetőséget adnának művészi megjelenítésre. Nem titkolt célunk továbbá, hogy az elkészült homlokzaton megjelenjen cégünk emblémája is. Ilyen megfontolásból írtuk ki jelen pályázatot, lehetőséget adva ezzel fiatal alkotóknak a köztéri megjelenésre.

A pályaművek készítése során figyeljenek az alábbiakra:

  • Az épület BAUMIT homlokzati rendszerrel fog készülni, ezért feltétlenül kérjük pontosan megadni a felületek BAUMIT színkódjait.
  • Elsődleges szempont az egyszerű kivitelezhetőség, figyelembe kell venni, hogy a színezést homlokzati állványról fogják végezni, kőműves, vagy festő-mázoló szakmunkások, akik teljesítménybéres elszámolásban dolgoznak, akiknek meghatározott időn belül el kell készülniük a festéssel. Kérjük ezért az átmenetek nélküli határozott kontúrral felületeket, geometrikus, függőleges-vízszintes, a nyílászárók vonalához igazodó formákat használjanak elsősorban, illetve pályázat elbírálói mindenképpen ilyen könnyen megvalósítható tervet fognak választani megvalósításra.
  • A homlokzatnak nagyobb távolságból, az utcáról nézve kell jól érvényesülnie, ezért is célszerű a nagyobb formák, foltok használata.
  • Szintén fontos szempont az ár: a világosabb, I-II színcsoportba tartozó színvakolatok olcsóbbak, kérjük, törekedjenek elsősorban ezek használatára.
  • A kivitelező cég szeretné céges logóját az épületen elhelyezni, kérnénk ezt feltétlenül illesszék be a látványtervbe.

A kivitelezés során számítunk a Pályázó aktív közreműködésére a szükséges pontosítások, esetleges módosítások céljából.
A nem díjazott műveket a kiíró egy hónapig őrzi meg, azok munkaidőben elvihetők.

Forrás: http://www.hbf.hu/