palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Horgásztam a Balatonon 2009 gyermek-ifjúsági rajzpályázat

horgasztam a balatonon palyazat 2009A Bakony – Balaton Horgász Szövetség, Balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a BALZER Hungária Kft és a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület meghirdeti a negyedik gyermek/ifjúsági rajz pályázatát „Horgásztam a Balatonon 2009” címmel.

A pályázaton az alábbi négy korosztályban lehet részt venni. A korosztálynál minden esetben a tényleges iskolai osztály és nem a pályázó életkora kerül figyelembevételre.
1 – 2. osztályos tanulók
3 – 5. osztályos tanulók
6 – 8. osztályos tanulók
9- 12. osztályos (Középiskol
ás) tanulók

A pályamunkáknak a címben jelzett témát – Horgásztam a Balatonon – kell. megjeleníteni. Ennek a témának a központi eleme a halfogás, azaz a horgászat, a halászat, de a pályázó attól el is térhet. A lényeg, hogy a pályamű érzékletesen szemléltesse a Balaton adta élményt: a tó értékeit, a táj szépségét, a környezet harmóniáját, annak védelmét.

A pályázatra befogadandó pályaművek legkisebb mérete az A4 formátum, a legnagyobb méret 70 x 100 (100 x 70) cm.

Szeretnénk, ha minél több bátor, kísérletező kedvről tanúskodó munkát kapnánk, amelyek ábrázolásmódban, vagy technikában a megszokottól eltérő módon idéznék a horgászat, a Balaton élményét. Az alkotás lehet rajz, vízfestmény, zsírkréta rajz (Továbbiakban egységesen: rajz).

Az előző évek gyakorlatától eltérően a zsűri egyéb alkotásokat (faragás, szobor vagy egyéb más technika) ezúttal nem fogad be.

Letölthető dokumentumok:

Adatlap (rtf)

adatlap (pdf)

A munkákat kiállításra kész állapotban kell leadni – azaz a rajzokat legalább paszpartu kartonra felragasztva.

A „Horgásztam a Balaton 2009” pályázatra egy pályázó legfeljebb három művet nyújthat be.

A pályázat jeligés, a jeligét és a mű címét a rajzok hátoldalán kell feltüntetni. Minden egyes pályaművet lezárt borítékban elhelyezett, kitöltött PÁLYÁZATI ADATLAPPAL együtt kell beküldeni. A borítékon kizárólag a jelige és a mű címe tüntethető fel. A kötelezőn használandó PÁLYÁZATI ADATLAP nyomtatvány május 1- től a www.bbhsz.hu oldalról tölthető le.

A rajzokat a kiírók által felkért képzőművészekből álló zsűri minősíti. A zsűri az elbírálást a meghirdetett kategóriákban végzi, kategórián belül bemutatásra és díjazásra javasol.
A legsikeresebb pályaművek alkotói díjazásban részesülnek.
A díjazott rajzok a kiírók (rendezők) tulajdonába kerülnek.
Beküldési (beérkezési !) határidő: 2009. október 9. péntek

Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
Balatonalmádi, Városház tér 4.
8220

A kiállítás Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban 2009. november 14-től december 6-ig lesz látogatható. Ezt követően a bemutatott művek a Balaton körüli vándorkiállításon vesznek részt.

Pályázatbefogadási szabályok
A postán beküldött vagy a személyesen beadott pályázatokat a rendezvény Titkára érkezteti, ellenőrzi és regisztrálja. A sikeres regisztráció a pályázat befogadását jelenti. Titkár a pályázók adatait védett adathordozón tárolja, az csak a zsűri döntését rögzítő jegyzőkönyv aláírása után kerül megnyitásra.

A határidő után érkező pályamű „elkésett pályázat” címen nem fogadható be.

Amennyiben a pályamű illetve a pályázat csak kisebb mértékben adathibás, azaz nem teljesen felel meg a pályázati kiírásban foglaltaknak a Titkár – feltéve, ha erre elegendő idő áll rendelkezésre – a pályázót rövid úton (telefon, fax, email) hiánypótlásra felhívhatja. Amennyiben a hiánypótlás a nevezési határidőre nem érkezik be, vagy ismételten adathiányos, továbbá, ha a hiánypótlási felhívásra már nincs idő, a pályázat befogadásra nem alkalmas „elkésett pályázatnak” minősül.
A pályamű befogadása elutasítható, ha azt nem a kiállításra előkészített formában nyújtják be. (Pl. A rajz nincs paszpartura felragasztva.)

A beküldött rajzok fő szabályként nem kerülnek visszaküldésre, azok – a díjazott művek kivételével – a kiállítás bontásától illetve a vándorkiállítás zárásától számított egy hónapon belül a Pannónia KKK -ban visszavehetők. Ezen határidő eltelte után a vissza nem vett rajzokkal a kiírók rendelkeznek.
Titkár indokolt estben a pályaműveket postán is visszaküldheti, feltéve ha az ezzel járó összes költséget (csomagolási költséget is) a Pályázó fizeti.

Forrás: Bakony – Balaton Horgász Szövetség