palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Horvát-Magyar Határon Átnyúló Együttműködések program társadalmi egyeztetése

Az Európai Bizottság 2008. március 13-án fogadta el a 2007-2013 időszakra szóló Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programot.  2007-2013-as program hosszú távú átfogó célja, hogy elősegítse a természeti és kulturális örökség sikeres menedzselésén és a határrégió két oldala közötti intenzív társadalmi-gazdasági kapcsolatokon alapuló kultúra- és tudásalapú fejlődést.

A Program keretében az első pályázati felhívások megjelenésére 2009. március végén lehet számítani. A támogatások – nyílt pályázati rendszer keretében – a két ország jogosult területének non-profit szervezetei számára lesznek elérhetőek. A Program lebonyolítása egységes szerkezetben történik, függetlenül az államhatárok által meghatározott területi megosztástól, közös projekteken keresztül és közös döntéshozás alkalmazásával.
A potenciális pályázók körét többek között a magyar-horvát határszakasz két oldalán található helyi- és megyei önkormányzatok, az állami- és önkormányzati intézmények, non-profit szervezetek, kistérségi társulások, fejlesztési ügynökségek, környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok, nemzeti parkok, egyetemek, kamarák, turisztikai szervezetek, munkaügyi központok alkotják.
Jelen pályázati felhívással a fenntartható és vonzó környezet, a fenntartható turizmus a Mura-Dráva-Duna folyóterületen, az együttműködő gazdaság és közösségek közötti humánerőforrás-fejlesztés támogatására nyílik lehetőség.
E pályázati felhívás keretében összesen 11.632.986 Euró közösségi forrás áll rendelkezésre.
Az egyeztetési időszak  2009. március 17-éig tart.
Partnerségi fórum: http://www.nfu.hu/forum_topic_pate/130
(NFÜ)