palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Horvátország képekben fotópályázat

Belváros-Lipótváros Horvát Kisebbségi Önkormányzat 2012-re meghirdeti digitális fotópályázatát ”Horvátország képekben” címmel.

A pályázat védnöke: Horvát Köztársaság Budapesti Nagykövetsége
A fotópályázat támogatói: Belváros-Lipótváros Önkormányzata
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
Idegenforgalmi Közösség
Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége

A pályázat célja, hogy a horvátországi utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék, és a zsűrizett pályamunkák minél szélesebb körben fotókiállítások keretében bemutatásra kerüljenek Magyarországon és Horvátországban egyaránt.
Azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben Horvátországban készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén vándorkiállításokat tervezünk Horvátországban és Magyarországon, illetve kellő támogatottság esetén fotóalbumot jelentetünk meg.

Részvételi feltételek

 1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat is, akik horvátországi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.
 2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Horvátország mely pontján készültek.
 3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg 2-3 Mb-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
 4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként a horvatorszag2011@gmail.com címre.
 5. Egy küldemény terjedelme – a mellékletekkel együtt – ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Óriásleveleket, becsomagolt állományokat nem fogadunk. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek korábbi pályázatokon, fotókiállításon díjat nem nyertek.
 6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük számítógéppel (2003-as Word-del kérjük kitölteni), amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap 2011. június 25-tól letölthető a www.mmikl.hu valamint a www.erikanet.hu oldalról. A nevezési lap (a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, a családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést.) aláírás nélkül is beküldhető, mert a képek beküldésével jelzi a pályázó, hogy elfogadja a pályázati feltételeinket.
 7. A kiállításra kerülő képeket a Belváros-Lipótváros Horvát Kisebbségi Önkormányzat által felkért szakmai zsűri választja ki.
 8. A kiállítás rendezője B-L. Horvát Kisebbségi Önkormányzat. A fotókiállítás megnyitójára és a pályadíjak átadására várhatóan 2012. június hó folyamán kerül sor. A pontos dátumot az érintett alkotókkal időben közöljük.
 9. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.
 10.  Díjazás: 1-5. díj: 5.000 – 5.000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél. A különdíjak és egyéb díjazások a szponzorok és támogatók felajánlásainak függvénye.

Pályázati naptár:

 • A fotók beküldésének határideje: 2012. február 28.
 • Zsűrizés: 2012. március 14-ig.
 • Értesítés a zsűrizés eredményéről (kizárólag e-mailben), 2012. március 31-ig.
 • A fotókiállítás bemutatói Horvátországban és Magyarországon: 2012. június 1-től. A kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról e-mailben küldünk tájékoztatást.

Mindazon fotókat, amelyek nem kerülnek be a kiállítás anyagába, Önkormányzatunk törli a rendszeréből. A pályázati kiírás anyaga letölthető a www.mmikl.hu valamint a www.erikanet.hu honlapról.

További információ kérhető a B-L. Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnökétől: Lukács Mária: horvatorszag2011@gmail.com