palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

HUNGAROPACK STUDENT 2011 Csomagolástervezési Diákverseny

HungaroPack Student 2011A verseny célja: lehetőséget teremteni a hazai felsőoktatási intézmények szakirányú képzésében résztvevő hallgatói számára a csomagolási terveik, ötleteik, megvalósult munkáik megmérettetésére, a legjobbak elismerésére és nyilvános bemutatására.

A verseny szervezője: a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ), mint a Csomagolási Világszövetség (WPO) magyar tagja.

A nemzeti diákverseny kapcsolódik a Csomagolási Világszövetség által szervezett WORLDSTAR STUDENT világversenyhez, így a hazai megmérettetésen elismert nevezések résztvehetnek a nemzetközi rendezvényen is, az ott meghatározott feltételek szerint.

A versenyre nevezhet egyéni nevező (hallgató), illetve kollektíva (hallgatói csoport), aki(k) felsőfokú tanulmányaikat folytatják és azt legkorábban a 2010-2011. tanévben fejezi(k) be.

Nevezni lehet: a pályázók által, a tanulmányi idejük alatt tervezett, grafika, makett formájában kidolgozott ötletekkel, új csomagolószer, illetve csomagolási megoldásokkal. A versenyre a 2010-2011. tanévekben készült pályamunkákkal lehet nevezni.

Nem pályázhat az a hallgató, aki a nevezés tárgyát képezı munkát főállású munkaviszonya keretében alkotta.

Nevezési határidő: 2011. május 31.

Nevezési díj: 5.000 Ft pályázatonként (bruttó)

Nevezési feltételek:

 • Egyéni nevező esetén kitöltött és aláírt, a nevezési határidőig a szervező részére eljuttatott nevezési lap és minta, makett, vagy tervdokumentáció, valamint ezek digitális változata,
 • Hallgatói kollektíva nevezése esetén – az előbbieken túl – meg kell jelölni egy közreműködőt, aki elismerés esetén a munkacsoportot a díjátadási ünnepségen képviseli,
 • A pályázó(k) diákigazolványának másolata (hallgatói jogviszonyának igazolása),
 • Nyilatkozat kitöltése arról, hogy a pályamű a résztvevő(k) szellemi alkotása, továbbá beleegyező nyilatkozat arról, hogy bemutatási, szakirodalmi publikációs célra a nevezés dokumentumait a szervező rendelkezésére bocsátja,
 • Befizetett nevezési díj, amelynek összege nevezésenként 5000 Ft (áfával). Az összegről a szervező a nevező(k) nevére számlát állít ki,
 • A nevezési lap információi jelentik a nevezés elbírálásának alapját, így a pályamű publikálása esetén a nevező leírása jelenik meg. A leírás nem lehet kevesebb 25 szónál és nem haladhatja meg a 200 szót.

Letölthető dokumentumok

Értékelési szempontok:

A zsűri pontozással értékeli a nevezéseket, az alábbi szempontok mérlegelése alapján:

 • újszerűség, eredetiség, ötletesség,
 • megvalósíthatóság, kivitelezésre való alkalmasság,
 • környezetvédelmi megítélés,
 • a terv, makett kivitelezésének színvonala,
 • fogyasztói szempontok figyelembe vétele,
 • rendszerszemlélet megléte.

Az elismerés módja: A három legtöbb pontot kapott nevezés HUNGAROPACK 2011 Diákverseny díjat, toávbbi színvonalas nevezések pedig elismerő oklevelet kapnak.

Eredményhirdetés: a HUNGAROPACK 2011 Magyar Csomagolási Verseny ünnepélyes eredményhirdetése keretében (várhatóan a Budatranspack Szakkiállítás alkalmával). Az elismert nevezések makettjei, vagy fényképei bemutatásra kerülnek a 2011. évi Budatranspack Szakkiállításon (várhatóan: 2011. november 9-11. között)

A részvétel feltételeiről további információ Hernádi-Stiblo Viktória szervezőtitkártól kérhető (telefon: (06-1) 313-7034, e-mail: hungaropack@csaosz.hu, csaosz@csaosz.hu).

A verseny tájékoztatója, valamint a nevezési dokumentáció letölthetı a CSAOSZ honlapjáról a www.csaosz.hu/csomagolási versenyek menüpontból.

Forrás: Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség