palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

I. Független Nemzeti Filmfesztivál

Idén első alkalommal kerül megrendezésre, hagyományteremtő szándékkal a Független Nemzeti Filmfesztivál (FNF). Várunk minden magyar nemzeti, történelmi, a nemzeti múlt és jelennel kapcsolatos témát feldolgozó filmalkotást, műfaji kötöttségek nélkül, bármekkora terjedelemben. Az FNF (vagy Fesztivál) célja, hogy lehetőséget biztosítson a filmkészítőknek, hogy eljussanak a közönséghez és a szakmához, egyúttal fórumot teremt arra is, hogy visszajelzést kapjanak munkáikról az alkotók.

Jelentkezhetsz egy pár perces videóklippel, éppen úgy, mint egy órás dokumentumfilmmel, esetleg egy interjúval, portréval, játékfilmmel, egyszóval bármivel! Várjuk az egészen merész, új téma megközelítéseket, megvalósításokat is. Ne habozz, mutasd meg magad!

A Független Nemzeti Filmfesztivál a VIII. kerületi Magdolna-napok keretén belül kerül megrendezésre.

Időpont: 2012.szeptember.01.

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház (Budapest, VIII. kerület Mátyás tér 15.)

Szervező: Független Nemzeti Filmalkotók Közössége (FNFK), Kesztyűgyár Közösségi Ház

Nevezési feltételek:

Egy pályázó legfeljebb két filmmel nevezhet, műfaji kötöttségek nélkül.

A filmeket postai úton, az általános asztali DVD lejátszók által kompatibilis formátumú DVD lemezre írva szíveskedjen eljuttatni az alábbi címre:

1082. Budapest, Harminckettesek Tere 6/B. III.emelet/I.,
Nagy Sándor István (ezt megelőzően a nevezési szándékot az fnfkmail@gmail.com címen jelezzék)

Postára adási határidő: 2012. szeptember. 17

Nevezési díj: 2500Ft/film

Díjazás: I-II-III- helyezés, további három különdíj (POFOSZ Különdíj, Vitézi Rend Különdíj, Közönségdíj). A díjazottak a fesztivál Díszoklevelét, valamint rendkívül értékes, több tízezer forintos, ajándékcsomagot vehetnek át. Minden versenybe jutott film alkotója jogosult a film vonatkozásában feltüntetni: „Az I. Független Nemzeti Filmfesztivál hivatalos versenyfilmje”.

A zsűri tagjai: Dózsa László Érdemes Művész, Harsányi Gábor Érdemes Művész, Sinkovits-Vitay András színművész.

A pályázatra beküldött filmeket előzsűri tekinti meg, ezt követően kerül sor a hivatalos versenyprogram összeállítására. A versenybe jutott pályázókat a végleges programról és a vetítési időpontokról 2012.08.25-ig értesítjük.

További információ (hétköznap: 10:00-19:00)

Fesztiválszervezők: 0620-400-46-06, 0630-860-34-83