palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

I. Székelyföldi Fotó biennálé

Kovászna és Hargita Megyék Tanácsai, a Camera Club Siculorum Fotóklub, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megyei Kulturális Központ meghirdetik az I. Székelyföldi Fotóbiennálét, a Romániai Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének védnökségével.

Kategóriák: 

 1. Székelyföld értékei kategória (a felvétel kizárólag Székelyföld területén készülhet, témája lehetépítészet, népviselet, ünnepek, hagyomány, szokások, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét. A beküldött képeket az alapvető képjavításokon kívül (gradációs görbék, színegyensúly, fényerő/kontraszt, színezet/telítettség, szépia stb.) nem lehet manipulálni. A kép egyes részleteinek módosítása nem megengedett. A zsűrinek jogában áll bekérni az eredeti felvételt.
 2. Fekete – fehér fotó kategória (a felvétel lehet: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. a képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)
 3. Színes fotó kategória (a felvétel tartalmazhat: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

 • Bárki részt vehet a pályázaton, életkortól és foglalkozástól függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.
 • A pályázatra kategóriánként maximum 4 képpel lehet nevezni, egy felvétel csak egy kategóriában szerepelhet.
 • A pályázatra a képeket digitális vagy digitalizált felvételként. jpg formátumban kell beküldeni.
 • A képfájlok elnevezése a következő sorrend szigorú betartásával kell történjen: Családnév Keresztnév_kategória_sorszám_kép címe (a pályázó családneve és keresztneve egybeírva). Példa: Szigmond Attila_A_01_Teli_Reggel .jpg
 • A fotók hosszabbik oldala maximum 7087 pixel lehet vagy nem haladhatja meg a 40 x 60 cm méretet.
 • Egy kép fájlmérete nem haladhatja meg a 10 Mb.-ot. Egy küldemény terjedelme nem haladhatja meg a 15 Mb.-ot, ha szükséges, a képek több levél külön mellékleteként küldhetőek.
 • A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.
 • A pályázók nevezési lap kitöltésével nevezhetnek be, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére
 • A kitöltött nevezési lapot a képekkel együtt e-mailben lehet beküldeni a fotobienale@gmail.com  címre, vagy csomag formájában CD-én is beküldhetők a következő címre: Camera Club Siculorum, 520060 Sepsiszentgyörgy, Domb utca, 15 szám, 27 tömbház., 28 lakrész
 • A benevezést a szervezők csak a nevezési díj befizetésének pillanatától tekintik érvényesnek. A nevezési díj 50 RON, ennek befizetésekor kérjük megjegyzésként feltüntetni a pályázó nevét, esetleg e-mail címét. A fizetés történhet banki átutalással a RO30RNCB0124127523090001 számlaszámra vagy PayPal rendszerben – 11 euro – fotobienale@gmail.com
 • A zsűri döntése végleges és nem vitatható.
 • A kiállítás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a rendezők szabadon, szerzői jogdíj fizetése nélkül, de a szerzők nevének feltüntetésével felhasználhatják. A szerzők a kép beküldésével tudomásul veszik a pályázati feltételeket.

A fenti feltételek bármely pontjának meg nem felelő pályaműveket a szervezők kizárják a versenyből. A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból a nevezési díj visszafizetése nélkül.

A kiállításra bejutó képek nagyításának költségét a szervezők vállalják. A kiállítás május 10. én nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban. Minden nevezési díjat befizető szerző a bejutástól függetlenül a kiállítás anyagából készült katalógust kap.

A fenti feltételek bármely pontjának meg nem felelő pályaműveket a szervezők kizárják a versenyből A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból a nevezési díj visszafizetése nélkül.
A kiállításra bejutó képek nagyításának költségét a szervezők vállalják. A kiállítás május 10. én nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban. Minden nevezési díjat befizető szerző a bejutástól függetlenül a kiállítás anyagából készült katalógust kap.

Letölthető dokumentum

nevezési lap

PÁLYÁZATI NAPTÁR:

 • A képek és a nevezési díj beérkezésének határideje: 2013. április 20.
 • Zsűrizés: 2013. április 25.
 • A kiállításra beválogatott munkák megnevezése: 2013. április 30.
 • Kiállítás-megnyitó és díjkiosztás: 2013. május 10.
 • Katalógusok kiküldése: 2013. július 15.-ig

DÍJAZÁS:
Kategóriánként:

 • I.díj – 3000 ron
 • II.díj – 2000 ron
 • III.díj – 1000 ron

Kategóriánként:
1 db AAFR arany
1 db AAFR ezüst
1 db AAFR bronz
6 db AAFR kékszalag
Legjobb szerző – különdíj

ZSŰRI TAGJAI:
Nagy Lajos EFIAP/g, EPSA, MAAFR – Kézdivásárhely, a zsűri elnöke
Ádám Gyula – Csíkszereda
Balási Csaba EFIAP/g – Csíkszereda
Kovács László Attila – Sepsiszentgyörgy
Török Gáspár EFIAP – Marosvásárhely

Bővebb információk: László Attila (0745-359954), kovalkl@yahoo.com

Forrás: I. Székelyföldi Fotó biennálé