palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Időkép applikáció pályázat

Az Időkép nyilvános pályázatot ír ki mobiltelefonokra optimalizált applikációjának továbbfejlesztésére. Az utóbbi 2-3 évben drámai módon megnőtt hazánkban is a multimédiás, érintőképernyős, 3G mobilinternet kapcsolattal rendelkező okostelefonok száma – és ezzel együtt azon látogatóink aránya is, akik az Időkép közkedvelt tartalmait, színes vizualizációit, előrejelzéseit vagy aktuális észleléseit nem csak otthon a fotelből, hanem menet közben is élőben szeretnék nyomon követni.

Az igény megjelenése éppoly természetes, mint annak kielégítése – vagyis lehetőséget teremteni arra, hogy akár a vonaton, utazás közben; egy kávézó teraszán, vagy a strandon; egy vitorlás fedélzetén vagy horgászat közben is élvezhessük ugyanazokat a szolgáltatásokat, kombinálva a mobiltelefonok praktikus lehetőségeivel.

Szerkesztőségünkbe több száz olyan ötlet, kérés, igény és felajánlás érkezett ezzel kapcsolatban, amely alapján úgy érezzük – talán éppen a mobil applikáció az a médiamegjelenés, amelynek felhasználói élménye és interaktivitása akkor lehet a legjobb, ha annak kialakítását vállalkozó kedvű, érdeklődő nézőinkre bízzuk.

A lehetőséget egy nyilvános pályázat formájában nyújtjuk olyan fejlesztők (legyenek akár cégek vagy magánszemélyek, már befutott profik vagy referenciát kereső, pályakezdő egyetemisták), akik kedvelik és hasznosnak tartják az Időkép képi megjelenését, szellemiségét, szolgáltatásait; figyelembe veszik a már korábban megfogalmazódott igényeket; és ezek alapján úgy hozzák létre az igényeket leginkább kielégítő alkalmazást, hogy ahhoz hozzáteszik saját, kreatív ötleteiket.

A pályázatot külön-külön írjuk ki iPhone (iOS), illetve Android alapú platformokra, természetesen mindkét formátum egyszerre is pályázható.

A pályázat feltételei

A pályázat benyújtásának határideje 2012. március 31.

A pályázatot egy olyan, működőképes és tesztelhető, „bemutató” alkalmazás formájában kell benyújtani, amelynek funkcionalitása legalább olyan mértékű, hogy abból kellő bizonyossággal megítélhető a (pályázat elnyerése esetén) elkészülő végtermék színvonala, az általa nyújtott felhasználói élmény és interaktivitás, stabilitás.

A pályázat benyújtásakor a fejlesztőnek konkrét, számszerűsített (forintban értelmezett) összeg formájában kell nevesítenie díjazási igényét a végső applikáció kifejlesztésére.

Amennyiben az Időkép elfogadja ezt (figyelembe véve más fejlesztők ajánlatait, illetve a teszt applikációk ár/érték arányát), fejlesztő pedig a vonatkozó egyéb (pl. titoktartási és konkurenciakizárási) feltételeket, mindez konkrét fejlesztési (megbízási) szerződés formájában kerül aláírásra az Időkép és fejlesztő (cég vagy magánszemély) között.

Egyetértés hiányában egyik félnek sincsen kötelezettsége a másikkal szemben. Egyetértés esetén a fejlesztés átadásának elvárt határideje 2012. június 1.

A pontos feltételeket mellékelt jelentkezési lapon találhatják a lehetőség iránt érdeklődők; a pályázatra jelentkezők az alább mellékelt, kitöltött és csatolt mellékelt jelentkezési ívet kitöltve, aláírva és bescannelve az idokep (kukac) idokep.hu címre küldhetik vissza, kérjük, hogy a tárgyban a “Jelentkezés mobil applikáció fejlesztésére” kulcsszavak szerepeljenek.

A jelentkezési lap letöltése (Jelentkezési határidő: 2012. március 31.)

Nézőinktől és olvasóinktól pedig továbbra is várjuk az ötleteket, javaslatokat az újonnan kidolgozásra kerülő mobil applikációval kapcsolatban.

Forrás: http://www.idokep.hu/