palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IFJ-GY-KD-09-M-Regionális vagy megyei ifjúsági találkozók megrendezésének támogatására pályázat

esza_pályázatA Közép-Dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ESZA Nonprofit Kft.) az 1995. évi LXIV. törvény, a 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet, valamint a szociális és munkaügyi miniszter 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet Regionális vagy megyei ifjúsági találkozók megrendezésének támogatására.


A pályázat célja:
Olyan regionális vagy megyei szintű ifjúsági találkozók megrendezése, amelyek egyfelől a régióban, illetve a megyében működő ifjúsági szervezetek, közösségek, valamint a fiatalok számára szolgáltatást nyújtó intézmények, szervezetek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, másfelől a települési döntéshozók, fiatalokkal foglalkozó szakemberek e (jó) példákat megismerhetik. A program során tematikus blokkokban a különböző célcsoportok közösen vitathatják meg az ifjúságot érintő legfontosabbnak tartott kérdésköröket, mindehhez kulturális és szabadidős programok is kapcsolódhatnak. A projekt további célja a közép-dunántúli régió – illetve megyei találkozó esetében három megyéje – ifjúsági kataszterének létrehozása.

A Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács egy regionális, vagy megyénként egy-egy találkozó megrendezését támogatja. A pályázónak vállalnia kell, hogy a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodával, valamint regionális találkozó esetében a három megye ISZMK-jával (ifjúsági szakmai módszertani központjával), megyei találkozó esetében pedig megyéjének ISZMK-jával együttműködésben valósítja meg a programot.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 2 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2010. január 18. 24:00 óra

A pályázók köre:
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi, a közép-dunántúli régióban bejegyzett szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

  • alapítványok;
  • közalapítványok;
  • társadalmi szervezetek (kivéve pártok és szakszervezetek);
  • megyei és települési önkormányzatok és intézményeik;
  • kistérségi társulások és intézményeik;
  • egyházak gyermek és ifjúsági szervezetei (kötelezettségvállalón keresztül) és egyházi intézmények;

amelyek a pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerében (Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben, továbbiakban: EPER) regisztráltak a Pályázati Útmutató 6.2 pontja szerint.

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat stb. a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

Részletes pályázati kiírás megtekintése >>

További információk:
A pályázati kiírás elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, www.mobilitas.hu és www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.

A pályázatok tartalmi és szakmai kérdéseivel kapcsolatban a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda (8200 Veszprém, Budapest út 3. – bejárat a Bezerédi utca felől; Tel.: (88) 581-570, kdriszi@mobilitas.hu) nyújt segítséget.

Internetes pályázás:
A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül a regisztrációs eljárást követően.

További információk az internetes pályázáshoz >>

Forrás: ESZA