palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XXI. Országos Diákszínjátszó Találkozó pályázati felhívás 2010

odeAz Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját, amelyre várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai legalább kétharmad részben, de nem több mint két fő kivételével 14–20 év közötti középiskolások.
Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhetőek a nem idegennyelvű előadások, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókat, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van (Scherzo Fesztivál).

A nevezett előadások ajánlott műsorideje 45 perc, a műsoridő a 60 percet nem haladhatja meg; az ettől való eltérést az ODE honlapjáról letölthető formanyomtatványon 2010. február 26-ig köteles kérvényezni a csoport. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyek az utóbbi 3 év találkozóinak országos döntőjében szerepeltek.

A Találkozóra a csoport működési formájától függően az alábbi két versenykategóriában lehet jelentkezni:

  • Művészeti iskolások„: alapfokú művészeti iskola bármely előadóművészeti tanszakán (színjáték, bábjáték, tánc, mozgásművészet), drámatagozatos gimnáziumban, színiiskolában vagy drámastúdióban tanuló diákokból álló csoport.
  • Nem művészeti iskolások„: minden olyan csoport, amely nem a fenti kategóriában felsorolt keretek között működik, s amely legalább kétharmad részben nem a fenti intézményekben tanuló diákokból áll.

Ezen túlmenően versenyen kívüli kategóriában indulhat minden, a kiírásnak más tekintetben megfelelő csoport, valamint a 20. életévüket már betöltött tagokból álló, de továbbra is együtt dolgozó, volt diákszínjátszó csoportok. Az ODE szakmai zsűrije – amennyiben ezt kérik – értékeli a produkciót, de továbbjutásukra nincs lehetőség.

A regionális találkozók március folyamán lesznek, az országos döntőre áprilisban kerül sor. Az előadásokat az ODE által felkért szakmai zsűri értékeli, és arany, ezüst vagy bronz oklevéllel, valamint különdíjjal jutalmazhatja. A produkciók a zsűrik ajánlásai alapján kapnak meghívást az országos döntőbe. Az országos döntőbe jutott csoportoknak szükség esetén részvételi hozzájárulást kell fizetniük. A regionális és az országos találkozókon egyaránt a különböző kategóriákban induló csoportok egy fesztivál keretein belül lépnek fel. A jelentkező csoportok kizárólag a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak, az ettől való eltérést az ODE honlapjáról letölthető formanyomtatványon 2010. február 26-ig köteles kérvényezni a csoport. A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg. A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni!

A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan a versenyen kívüli kategóriába kerülnek! Az esetleges problémákat az adott fesztivál befejezése után 3 napon belül bárki írásban jelezheti az ODE választmányának, ezen túl az eredményekkel kapcsolatban kifogásnak helye nincs.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a mellékelt (illetve az ODE honlapjáról letölthető) jelentkezési lap visszaküldésével az ode.talalkozo@gmail.com címre.

A beérkezés határideje 2010. január 29.

A jelentkezés feltétele a 4000 Ft-os tagdíj befizetése, amely az ODT-n egy előadás bemutatására jogosít. Minden további produkció nevezési díja darabonként 4000 Ft.
A befizetés módja: OTP fiókban készpénzben (csak a számlaszámot kell bediktálni hozzá) vagy átutalással.
Bankszámla: OTP Bank Rt. 11708001-20399498. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni vagy bediktálni a csoport nevét és/vagy az előadás címét.

Letölthető dokumentum

/data/files/269/dokumentumok/AL10_reg.doc

További információ:
Mobil: (30) 276-7269 (Hajós Zsuzsa)
E-mail: ode.talalkozo@gmail.com
Web: www.szinhaz.hu/ode

Forrás: http://engine.szinhaz.hu