palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ifjú Penge kreatív verseny 2009-Reklámzabálók reklám és rövidfilm pályázat

ifjupenge_logoAz Ifjú Penge pályázatot a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklámzabálók Éjszakája 2008-ban közösen hirdette meg kreatív fiatalok számára. Célunk az volt, hogy egy rangos megmérettetés keretében mutatkozhassanak be a reklámszakma leendő titánjai. A pályázat igen kedvező fogadtatásra talált mind a szakma, mind a „titánok” körében. A sikeren felbuzdulva a Reklámzabálók Éjszakáj idén is meghírdeti az Ifjú Penge Kreatív versenyt reklám és rövidfilmek készítésére.

Kiíró: Egzo Kft., Multeam Kft., Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége

Téma: Az idei Ifjú Penge verseny témája a hazai fesztiválok vagy egy kiemelt fesztivál és a fesztiválozás eszméjének népszerűsítése. Magyarország, mint a fesztiválok országának bemutatása, továbbá TCR, termék reklám- és goodwill filmek készítése.

Kategóriák:

FILM/VIDEO

  1. Egy tetszőleges hazai fesztivál apropóján valamilyen társadalmi célú gondolat (üzenet) továbbítása max. 1 percben. (pl. barátság, szerelem, esélyegyenlőség, hűség, tolerancia)
  2. Valamely kiválasztott fesztivál helyszínén egy tetszőlegesen kiválasztott termékféleség reklámozása a fesztivál hangulatának felhasználásával max. 1 percben. pl. sátor, tornacipő, ital, snack, óvszer, mobil, technikai kütyü, energiaital, füldugó,
  3. Egyéni látásmóddal készített goodwill film a hazai fesztivál/ok népszerűsítésére elsősorban külföldi látogatók idecsábítására. (max. 5 perc) A film tükrözze az adott fesztivál hangulatát, vonzerejét, szellemiségét, egyediségét!

POSZTER/PRINT

  1. Egy tetszőleges hazai fesztivál apropóján valamilyen társadalmi célú gondolat (üzenet) továbbítása. (pl. barátság, szerelem, esélyegyenlőség, hűség, tolerancia)
  2. Valamely kiválasztott fesztivál helyszínén egy tetszőlegesen kiválasztott termékféleség reklámozása a fesztivál hangulatának felhasználásával. pl. sátor, tornacipő, ital, snack, óvszer, mobil, technikai kütyü, energiaital, füldugó,
  3. Egyéni látásmóddal készített poszter a hazai fesztivál/ok népszerűsítésére elsősorban külföldi látogatók idecsábítására. Az alkotás tükrözze az adott fesztivál hangulatát, vonzerejét, szellemiségét, egyediségét!

Formátum:

Film/video:
DV-AVI fájlformátumban, 720×576-os felbontásban és flv-ben
Mobil telefonnal készült anyagokat is elfogadunk, lehetőség szerint a megfelelő formátumba konvertálva.

Poszter/print:
Kül- és beltéri megoldásokat is várunk. A jellemző ill. a hagyományostól eltérő méretű tervek is beadhatóak. Fontos, hogy a nagyméretű alkotások esetében méretarányos kicsinyítést várunk. Formátuma pc-s tif 300 dpi, RGB formátumban és jpg.

Határidő: Minden pályázó figyelmét felhívjuk, hogy a fesztiválidőszak május közepén elkezdődik és erre időben készüljenek fel.

A kész alkotások leadása és a nevezés határideje: 2009. szeptember 30.

Díjátadás és eredményhirdetés: 2009-es Reklámzabálók Éjszakáján

Zsűrizés:
A beérkező pályaműveket jeles hazai filmes és marketinges szakemberekből álló zsűri értékeli.

Az Értékelés főbb szempontjai:
Az ötlet eredetisége (50%)
Az üzenet érthetősége, tisztasága (25%)
A kivitelezés minősége (25%)

Díjazás:
A zsűri mindkét kategóriában külön győztest hirdet és az első tíz helyezést rangsorolja. A kategórianyertesek közül a legjobbnak ítélt lesz az Ifjú Penge.
A honlapra feltöltött munkákra a közönség is szavazhat, itt egy nyertest hirdetünk, aki a Közönségnyertes díjat nyeri el.
Különdíj: lehetőség nyílik arra, hogy a legjobban sikerült alkotásokat ismert márkatulajdonosok vagy idegenforgalmi szervezetek saját felhasználásukra átvegyék.

Nevezés:
A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be. A versenyre magánemberként nevezhetnek egyének, illetve maximum 3 fős csapatok. Egy pályázó (egyén vagy csapat) által beadható pályázatok száma 5, amely történhet bármely kategóriában. (Tehát például 3 egyéni, plusz 2 csoportos pályázás)

Minimális életkor: 18, maximális: 30 év. (a leadási határidő időpontjában betöltött életkor a mérvadó)

A nevezési lapot és pályázati anyagot (CD-n vagy DVD-n) postai úton az Egzo Kft. irodájába kell eljuttatni (1022 Budapest, Csopaki u. 13.)

A nevezés ingyenes.

Jogi vonatkozások:
Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött nevezések az Egzo Kft. tulajdonába kerülnek, ezeket a verseny szervezői jogosultak változtatás nélkül felhasználni, illetve könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.
A pályázó a nevezési lap aláírásával szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértenek Magyarországon hatályos törvényt, etikai normát vagy harmadik személy jogos érdekét. Mindezek valódiságáért a büntető- és polgári jogi felelősséget a nevező vállalja.
Amennyiben a pályamunkában szerepel létező termék vagy jogilag védett márkajelzés logója, arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele a jogtulajdonos írásos hozzájárulása ennek szerepeltetéséhez.

Letölthető dokumentumok:

pályázati kiírás
nevezési lap

Forrás: http://esemeny.reklamzabalok.hu/