palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Így éltek a palotában fotópályázat

A Forster Központ „Így éltek a palotában” címmel fotópályázatot hirdet. Téma: a budavári De la Motte – Beer-palota (1014 Budapest, Dísz tér 15.), amelynek épülete barokk tereivel, berendezésével, műtárgyaival és használati eszközeivel a XVIII. századi Buda polgári életébe kalauzol.


Pályázni lehet a palotaépületről készült külső és belső felvételekkel, az életmód kiállítást, az enteriőröket mutató fotókkal, hangulatképekkel, impressziókkal. Színes, fekete-fehér vagy monochrom felvételekkel egyaránt.

A fotópályázatra regisztrálni kell. A regisztrációval előzetesen jelentkezők számára két alkalommal ingyenes, tárlatvezetéssel egybekötött fotózási lehetőséget biztosít a Forster Központ. Időpontok: 2013. augusztus 26-án, 17.30 órakor, illetve 2013. szeptember 7-én, 14.00 órakor. Minden más, a nyitva tartás szerinti időpontban a kiállítás megtekintése és a fotózási lehetőség csak belépési díj ellenében lehetséges.

Részvételi feltételek: 
A pályázat nyitott, azon foglalkozásától, életkorától és lakóhelyétől függetlenül bárki részt vehet. Kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Pályaműveket nyújthat be tehát bármely természetes személy, amennyiben a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.

Egy szerző maximum 10 képet küldhet be.

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázat kiírója a pályaműveket díjmentesen felhasználhatja a pályaművekből rendezendő kiállításon, valamint a pályázat népszerűsítésére, a mű szerzője és a kép címének feltüntetése mellett, a mű integritásának sérelme nélkül. Az alkotás esetleges későbbi, profitorientált hasznosításának feltételeit a kiíró és a pályázó között megkötendő külön megállapodás tartalmazza majd. A pályázó viszont szabadon publikálhatja és értékesítheti az általa a pályázatra készített fotókat.

A szerző a kép beadásával, a nevezési lap kitöltésével tudomásul veszi a pályázati feltételeket.

Pályázatot csak pontosan kitöltött regisztrációval fogadunk el. Regisztrálni a helyszínen kapható űrlap kitöltésével, vagy az internetes címről www.forsterkozpont.hu letöltött és kitöltött, majd a képekkel együtt visszaküldött nevezési lappal lehet.

Nevezési díj nincs.

A képfájlok mérete, elnevezése:
A felvételek hagyományos vagy digitális technikával egyaránt készülhetnek, de csak digitális fájlban fogadják el a rendezők JPG formátumban, a nevezési lappal együtt.
Az alkotások mérete: a képek hosszabbik oldala max. 3500 pixel lehet, a fájl mérete, max. 3MB, felbontása max. 300 dpi. A kiírástól eltérő méretű képeket nem fogadunk el.
A kép címe egyben a fájl címe (min. 3 – max. 40 karakter) legyen.

Beküldés: nagy fájlküldő programok segítségével (ToldAcuccot.hu, mammutmail.com stb) vagy tömörítve, illetve egy vagy több e-mail mellékleteként. A pályaművek beadhatók elektronikus adathordozón (pendrive, CD, vagy DVD) is.

Beküldési cím: 1014 Budapest, Dísz tér 15. (személyesen 11-19 óra között, vagy postán), e-mail: delamotte-beer@forsterkozpont.hu

A díjazott és a zsűri által kiállításra javasolt képekből tárlatot rendez a Forster Központ, illetve megjelenteti honlapján (www.forsterkozpont.hu )

Beküldési határidő: 2013.szeptember 25.
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

A zsűri tagjai: 

Kincses Károly fotómuzeológus – a zsűri elnöke
Bánkuti András fotóriporter, a Digitális Fotómagazin főszerkesztője
Hajdi Márta műemlékvédelmi szakmérnök

A pályázat eredményeiről a jelentkezőket a zsűrizés után e-mailben értesítjük.
Közönségdíjra szavazás: a honlapon megjelentett fotók alapján 2013. október 1-15. között.Díjak:
  • I. díj: 4 éjszaka (max. 5 fő részére vendégházban) – Károlyi-kastély, Füzérradvány
  • II. díj: 4 éjszaka (2 fő részére kétágyas szobában) – Pipo-várkastély, Ozora
  • III. díj: 2 éjszaka (4 fő részére cellaházban) – Kamalduli remeteség, Majk
  • Közönségdíj:15 000 Ft értékű Bakos Marcipán ajándékcsomag

Pályázati naptár:

A pályázat kiírásának napja: 2013. augusztus 16.
Pályázatok beérkezési határideje: 2013. szeptember 25.
Fotók megjelenése a honlapon: 2013. október 1.
Zsűrizés időpontja: 2013. október 15.
Eredményhirdetés: 2013. október 28.
Ünnepélyes díjátadó: 2013. november 8.
Díjak felhasználása: voucher-formájában, előre egyeztetve az adott létesítmény felelősével.

Kapcsolat, további információ:
Soóky Krisztina, Erdei Petronella
telefon: 20/443 74 64, 20/448 13 67
e-mail: delamotte-beer@forsterkozpont.hu