palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

III. Nemzetközi Jazz Nap esszéíró pályázat

III. Nemzetközi Jazz NapAz Ars Omnis Kulturális Egyesület esszépályázatot hirdet a Nemzetközi Jazz Nap alkalmából.  A felhívás célja, hogy a pályázó egy 2-3 oldalas esszében jellemezze, miként alkalmazható a zene, a művészet a kulturális diplomácia eszközeként jelen társadalmi problémáink megoldásában.

Téma javaslatok:

  • A zene, mint társadalmi üzenet
  • A jazz, mint a szabadság egyetemes nyelve
  • Nemzetek közötti együttműködés a művészeteken keresztül
  • A művészet, mint a kulturális diplomácia eszköze

Herbie Hancock világhírű zongorista, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) jószolgálati nagykövete szerint a „zene mindig is a kultúrák közötti hídként szolgált, és nem létezik olyan zenei művészeti ág, amely hatékonyabb diplomáciai eszköz lenne a jazznél.”

A témával kapcsolatos esszéket 2014. május 5-ig várják elektronikus formában (csatolt mellékletben vagy óriásfájlként) az Ars Omnis Kulturális Egyesület központi elérhetőségére, az info@arsomnis.org e-mail címre.

A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó teljes nevét, e-mail címét, a telefonos elérhetőségét, valamint az esszé címét!

A versenyre való nevezés ingyenes.

A nevezéssel a pályázó elismeri, hogy rendelkezik az esszé szerzői jogaival.

A pályaműveket zsűri értékeli, illetve minden beküldött esszét közzéteszünk a Nemzetközi Jazz Nap hivatalos magyarországi Facebook oldalán: www.facebook.com/jazznap

A díjazottak az ENSZ Postahivatala (UNPA) által a 2014. április 30-i Nemzetközi Jazz Nap tiszteletére kiadott limitált számú új postai bélyegeket és üdvözlőlapokat kapnak. A háromféle bélyegívet Sergio Baradat tervezte (ENSZ).

LINK:  III. Nemzetközi Jazz Nap esszéíró pályázat