palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ilyen adatokat kérnek az online kaszinók regisztrációkor

Manapság már kevés olyan ember van, aki ne hallott volna az online kaszinókról. Az elmúlt néhány évben ugyanis rohamosan megnőtt az online szerencsejáték-oldalak népszerűsége, és a magyar játékosok is rendkívül könnyedén találhatnak olyan felületet, ahol létrehozhatnak egy felhasználói fiókot. A legjobb online kaszinó megtalálása nem mindig egyszerű feladat, tekintve, hogy nagyon sokféle minőségi oldal közül válogathat a legjobb játékokkal és bónuszajánlatokkal a magyarok számára.

Végre úgy tűnik, hogy az online szerencsejáték jogi helyzete is megoldódni látszik Magyarországon, így valószínűleg a közeljövőben is egyre több olyan oldallal találkozhatunk, ahol valódi pénzben pörgethetjük a nyerőgépeket, vagy élvezhetjük az élő és asztali játékokat. A remek bónuszoknak új játékosok számára köszönhetően pedig hazánkban is egyre többen tesznek így, gondoljunk csak a regisztráció után ingyen pörgetés casino nyújtotta előnyökre. A szerencsejáték rohamosan növekvő népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az alábbi ábra. A számítások alapján míg 2011-ben csak 25,48 milliárd dollárt ért az iparág Amerikában, ma már a 65 milliárd dollárt is megközelíti.

Mivel egyre többen próbálnak szerencsét az online kaszinókban, érdemes néha szót ejteni a technológiai és adatvédelmi háttérről is. A felhasználóknak ugyanis rengeteg személyes, szenzitív adatot meg kell adniuk a regisztráció során, ami sokakat aggodalommal tölt el. Ha azonban megbízható, biztonságos oldalt választunk, nincs mitől félnünk, adataink a legnagyobb biztonságban lesznek. De mihez kezdenek az online kaszinók az adatainkkal? Egyáltalán milyen adatokat kérnek tőlünk? Ha téged is érdekelnek ezek a kérdések, érdemes továbbolvasni!

A felhasználóktól begyűjtött adatok

Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja az online pókert vagy a nyerőgépeket, először létre kell hoznia egy felhasználói fiókot a választott online kaszinó oldalán. Bár az online kaszinók valamelyest különböznek egymástól, egy dolog azért közös bennük: mindegyik felületen kérnek bizonyos személyes adatokat regisztrációkor. Ennek részben az az oka, mert ez elengedhetetlen a személyazonosság igazolásához, részben pedig az, hogy személyesebb, jobb felhasználói élményt nyújtsanak a játékosoknak.

A regisztrációkor megadott személyes adatokat az online kaszinók arra használják, hogy beazonosítsák a játékosokat. Ezt a felhasználók önként teszik meg, ugyanis meg kell adniuk nevüket, e-mail-címüket, telefonszámukat, címüket és születési idejüket, ha létre szeretnének hozni egy felhasználói fiókot egy online kaszinóban. Az egyenleg feltöltéséhez egyéb adatok megadására is szükség lehet, ilyenek például a bankkártyaszám vagy egyéb fizetési adatok.

Ezenfelül a netes kaszinók olyan adatokat is begyűjthetnek tőlünk, amiket nem feltétlenül adunk meg a regisztráció során. Ilyen lehet IP-címünk, valamint az oldalon végzett tevékenységünk, például az, hogy milyen menüpontokra kattintottunk rá. Emellett műszaki információkat is gyűjtenek, például a böngészőről és az operációs rendszerről. Ezeket az adatokat nem személyes információként kezelik, azaz nem állapítható meg róluk, hogy melyik felhasználóhoz tartoznak.

Mit csinálnak az online kaszinók a felhasználók adataival?

Most, hogy már tudod, milyen adatokat gyűjtenek be tőled az online kaszinók regisztrációkor, talán érdemes arról is beszélni, hogy miért van szükségük ezekre az információkra az azonosításon kívül. Nos, az adatelemzés segítségével a kaszinóüzemeltetők könnyebben megállapíthatják, ha valaki csal az oldalon, és a gyanús viselkedést is gyorsabban kiszűrhetik, ami a felhasználói fiók felfüggesztését eredményezheti.

Természetesen az internetes kaszinóknak is fontos a versenyképesség – az adatokat részben azért gyűjtik, hogy így javítsanak a felhasználói élményen, és jobbak legyenek a konkurenciánál. Csak hogy egy példát említsünk: a szerencsejáték-oldalak figyelemmel követhetik, hogy a felhasználók mikor lépnek a leggyakrabban kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, vagy mely napszakban játszanak a legszívesebben.

A harmadik oka annak, hogy az online kaszinók felhasználói adatokat gyűjtenek, a marketingben keresendő. Így tudnak ugyanis az oldalak értesítéseket küldeni a felhasználóknak, ha megjelenik egy új játék, promóció vagy szolgáltatás. Ezeket a tájékoztató üzeneteket általában SMS-ben vagy e-mailben küldik.

Biztonságosak az online kaszinók?

Bár a laikus számára elsőre ijesztőnek tűnhet, hogy ilyen sok adatot kezelnek az online kaszinók, valójában nincs mitől félni. A játékosok védelméről rendkívül szigorú adatvédelmi és biztonsági protokollok gondoskodnak, amelyeket minden hivatalos engedéllyel rendelkező weboldalnak be kell tartania. Az adatokat biztonságos szervereken tárolják, és csak az adatvédelmi szabályzatnak megfelelően kezelik őket. Fontos persze az is, hogy olyan online kaszinót válassz, amely SSL-titkosítással is rendelkezik, hiszen ez gondoskodik a felhasználó és az oldal közötti biztonságos kommunikációról.

Mire érdemes odafigyelni?

Tehát senkinek nem kell attól félnie, hogy online kaszinózás közben illetéktelen kezekbe kerülnek személyes adatai. Ha odafigyelünk néhány alapvető biztonsági szempontra, akkor nyerőgépezés közben sem történhet semmi baj az adatainkkal. Az első ilyen dolog, hogy csak olyan oldalon regisztráljunk, amely rendelkezik a szükséges licencekkel. Emellett ügyeljünk arra, hogy független szervek is felügyeljék a működésüket.

Mindegyik online kaszinó weboldalán található egy adatvédelmi szabályzat. Ebben világosan leírják, hogy milyen típusú adatokat gyűjtenek a felhasználóktól, valamint azt, hogy mihez kezdenek velük. Azt javasoljuk, hogy ezt mindenképp olvassuk el még regisztráció előtt, és csak olyan oldalon hozzunk létre felhasználói fiókot, ahol megfelelően kezelik adatainkat.

Továbbá érdemes elolvasni az adott online kaszinóról szóló véleményeket. Manapság pillanatok alatt találhatunk több ezer véleményt bármelyik szerencsejáték-oldalról. A felhasználók beszámolóinak elolvasása után megalapozottabb döntést hozhatunk, és olyan felületen regisztrálhatunk, ahol biztonságban vannak adataink. Ha ezekre a szempontokra mind odafigyelsz, biztosan nem érhet meglepetés a személyes adataiddal kapcsolatban.

Fotók: pexels.com, time2play.com

(X) – Támogatott tartalom