palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Immigropoly – Játék a vándorlásról

„Az IDResearch Kutatási és Képzési Kft. nyereményjátékot/versenyt hirdet. Ehhez nem kell mást tenni, mint kipróbálni és a legjobbnak lenni az Immigropoly nevű interaktív webes játékban. Pályázhatnak magánszemélyek, kiemelten a 14-26 éves korosztály.”

Immigropoly – Játék a vándorlásról

A „Feketén-Fehéren – itt vagyunk!” című, az Európai Integrációs Alap/Belügyminisztérium által támogatott 2011-ben induló országos kutatási és kommunikációs projekt egyik fő célja a hazánkban élő afrikai bevándorlókkal kapcsolatos kép megalkotása, valamint az érintettek motivációinak, életútjainak és integrációs körülményeinek feltárása. A projekt legfőbb törekvése a jelen helyzet megismertetése a közvéleménnyel, azon belül is kiemelt hangsúlyt fektetve a jövő generációja tájékozottságának és tudásának bővítésére, ezáltal a fiatalok jártasságot szerezhetnek a migrációs kérdésekkel kapcsolatban, így megteremtődhet a társadalmi nyitottság és integráció, valamint a bevándorlás szükségszerűségének felismerése, továbbá egy egységes, mindenki számára kedvező koncepcióval rendelkező bevándorlási politika kialakítása és megalkotása.
A projekt egyik elemeként született meg az Immigropoly elnevezésű valós, adatokkal alátámasztott interaktív webes játék, mely természetesen fikciós elemekkel is gazdagított, de az útvonalak, az életutak és a tendenciák mindenképpen helytállóak. A játék célja, hogy a játékosok a kiválasztott afrikai karaktereket különböző útvonalakon keresztül legálisan eljuttassák Európába, illetve, hogy az út során minél többet olvassanak az érintett városokról, egy-egy állomás érdekességeiről, a lenyűgöző afrikai tájakról, a vándorlásról, az Európai Unió bevándorlással kapcsolatos politikájáról. A játék során összegyűjtött információk segítenek az út közben feltett kvízkérdések helyes megválaszolásában. Ezért érdemes minél több érdekességet, videót és migrációval kapcsolatos információt felkutatni az egyes állomásokon.

Az érdeklődők játszva bővíthetik a migrációval, Afrikával és az Európai Unióval kapcsolatos ismereteiket. Továbbá a helyes válaszokért cserébe pontszámot kapnak a játékosok, melyet 2011. december 19-ei állás szerint összesítenek, és minden útvonalon a három legtöbb abszolút pontszámot összegyűjtő versenyzőt a Publikon Kiadó egy-egy értékes könyvcsomagjával jutalmazzák.

A játékot az alábbi linken próbálhatják ki az érdeklődők: http://immigropoly.ittvagyunk.eu/