palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Indul a Goodyear Biztonságos Óvoda program

Biztonságos Óvoda pályázatA régióban 4 éve futó programban több mint 2.000 óvoda vesz részt. Magyarországon ez lesz a program második éve, és már meg is kezdődött a regisztráció. A gyermekek biztonságát szolgáló Biztonságos Óvoda programban résztvevő óvodákat fényvisszaverő mellénnyel látja el a Goodyear és vetélkedők meghirdetésével biztosít lehetőséget a gyerekek tehetségének megmutatására.

A Goodyear Dunlop Tires, mint a világ egyik vezető abroncsgyártója, folyamatosan igyekszik termékeivel a közúti forgalomban résztvevők biztonságát javítani, a gyerekekre azonban még ennél is több figyelmet kell fordítani. Évente hozzávetőlegesen 100 öt év alatti gyereket ütnek el a hazai közutakon, amiből 4-5 baleset általában halálos kimenetelű.

Az óvodáskorú csöpségek biztonságán jelentősen javít már egy láthatósági mellény is, hiszen egy 55 km/h sebességgel haladó vezető közvilágítással ellátott területen 161 méter helyett 388 méterről, nem bevilágított, kesekeny úton, 65 km/h órával haladva pedig már 195 méterről észreveszi a fényvisszaverő mellény viselőjét, két és félszer annyi időt kapva a reagálásra mint egyébként. Ez sok esetben életmentő lehet, éppen ezért a Goodyear, a Biztonságos Óvoda programja keretében szeretne előb-utóbb minden magyarországi óvodát ellátni a biztonságos közlekedést szolgáló csomagjával, amely felnőtt és gyerek láthatósági mellényeket, a mellény használatát bemutató DVD-t, öntapadós matricát és tájékoztató plakátot is tartalmaz.

A tavalyi évben 200 óvodának több mint 4.000 láthatósági mellényt osztottak ki, idén szeretnék a résztvevők számát tovább bővíteni legalább 200 további óvoda bevonásával. A Biztonságos Óvoda program számára fenntartott www.biztonsagosovoda.hu oldalon regisztráló óvodák rögtön lehetőséget kapnak részt venni egy rajzversenyben is, mely során értékes ajándékokat nyerhetnek, ősszel pedig kézhez vehetik a Biztonságos Óvoda csomagot.

„Mivel termékeinkkel nem tudunk közvetlen segítséget nyújtani a gyerekeknek, ezért biztonságos közlekedésükhöz ezekkel a csomagokkal kívánunk hozzájárulni. Közös felelősségnek érezzük, hogy felkészítsük őket a közúti közlekedés veszélyeire és felhívjuk a közlekedésben résztvevők figyelmét rájuk. Ha csak egyetlen balesetet is sikerül megelőzni ez által, akkor már megérte!” – nyilatkozta Boris Tomanek a Goodyear regionális marketing vezetője.

Az óvodák felvétele május 2-től kezdődik, a helyek száma korlátozott, ezért tanácsos mielőbb sort keríteni a regisztrációra a www.biztonsagosovoda.hu honlapon!

A Goodyear

A Goodyear a világ egyik legnagyobb abroncsgyártó vállalata. Megközelítőleg 70 000 embert foglalkoztat, és termékeit a világ 22 országában, 56 üzemben gyártja. Az Ohio állambeli, akroni és a luxemburgi, Colmar-Berg-i kutatóközpontjainak célja, hogy olyan, csúcstechnológiát képviselő termékeket és szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyek technológiai és teljesítménybeli mérceként szolgálnak az abroncsiparban.

További információk:

Katarina Ardova
Marketing & PR Specialist CZ/SK/HU
Goodyear Dunlop Tires Czech s.r.o.
Telefon: +420 234092722
E-mail: katarina_ardova@goodyear.com

Gergely Előd Gellért
Weber Shandwick
Telefon: 887-83-57
E-mail: elod.gergely@webershandwick.hu