palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Infósok viadala a tíz éves gazdaságinformatikus intézetben

Az okostelefonok piacának helyzete, űrben járt szoftverfejlesztők, felhő alapú informatikai megoldások, keresés adatbázisokban. Néhány témakör, amelyben kérdésekre számíthatnak azon középiskolás diákok, akik részt vesznek a soproni szervezésű Infósok viadala vetélkedő első internetes fordulóján. Sopronban 2002-ben indult el a gazdaságinformatikus képzés a Nyugat-magyarországi Egyetemen, először ötéves rendszerben, majd a kétciklusú BSc-MSc formában. A 10 éves évforduló alkalmából gazdaságinformatikai versenyt szervez középiskolások számára a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Faipari Mérnöki Kar (FMK) Informatikai és Gazdasági Intézet.
A versenyen részt vehet bármely általános vagy középiskolai oktatási intézményben tanuló diák, a szervezők határon túli, magyarul beszélő résztvevőkre is számítanak. A versenyt két kategóriában hirdették meg: 9. évfolyam és alatti illetve 10. évfolyam és feletti diákok részére. „Az Infósok viadala két internetes fordulóból és egy soproni döntőből áll. A résztvevők egy-három fős csapatokban nevezhetnek a versenyre október 15-ig” – mondta Dr. Bacsárdi László, a szervezőbizottság vezetője, aki azt is elárulta, hogy megéri minél hamarabb beküldeni az első forduló tesztkérdéseire a megoldásokat, mert akkor a csapatoknak több idejük marad megbirkózni a második forduló feladataival. A döntőre 2012. november 16-án kerül majd sor a Soproni Informatikus Nyílt Napon.
„A nyertes csapatok mindkét kategóriában értékes tárgynyereményeket nyernek. Továbbá mindkét kategóriában a díjazott csapatok jutalma egy egész napos, exkluzív kirándulás, amely során a nyugatmagyarországi régió jelentősebb vállalatait keressük fel, és testközelből tekintjük meg az általuk alkalmazott informatikai megoldásokat.” – tette hozzá Dr. Jereb László professzor, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója, aki a 2002-es indulás óta kíséri figyelemmel a gazdaságinformatikus szak hallgatóinak tevékenységét.
A versenyre nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon lehet. Az első forduló feladatait 2012. augusztus 27-től 2012. október 15-ig lehet beküldeni, a második forduló feladatai szeptember 27-től érhetőek el.
További információ kérhető:
Bacsárdi László
(30) 266-68-45
Szőke Diána
 (99) 518-487