palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Innovatív és polgárközpontú élelmiszerellátó rendszermegközelítések a városokban pályázat

mezőgazdasági pályázatok

A felhívás keretében olyan pályázatok támogathatók, amelyek számos olyan, lakossági tudományos tevékenységen és állampolgári részvételen alapuló, élelmiszerekkel kapcsolatos innovatív megközelítés azonosítására irányulnak, amelyek a városokban alkalmazhatók az élelmiszerellátó rendszer fenntarthatóságának biztosítása érdekében.

Az európai városok és régiók sokszínűsége akadálya az élelmiszerhez kapcsolódó rendszerszerű innovatív megközelítések alkalmazásának és demonstrációjának. A pályázati felhívás célja, hogy hozzájáruljon az ígéretes kutatási és innovációs eredmények nagyobb mértékű elterjedéséhez a városokban az állampolgárok részvételén alapuló közös fejlesztés megvalósításával, a városokban fenntartható élelmiszerbiztonság megteremtése végett.

Célok:
A felhívás keretében olyan pályázatokat támogatnak, amelyek számos olyan, lakossági tudományos tevékenységen és állampolgári részvételen alapuló élelmiszerekkel kapcsolatos innovatív megközelítés azonosítására irányulnak, amelyek a városokban alkalmazhatók az élelmiszerellátó rendszer fenntarthatóságának biztosítása érdekében. A pályázatok ezeknek a megközelítéseknek az alkalmazását tárják fel és teszik elérhetővé az európai városok széles köre számára már létező kutatási eredményekre, legjobb gyakorlatokra, létező platformokra és programokra támaszkodva. A pályázatok keretében megvalósítható prototípus-tesztelés, demonstráció és a működési környezethez közeli kísérleti bevezetés, valamint kísérleti gyártás, a más városokban történő későbbi megismétlés, illetve alkalmazás céljából. A pályázatokban a gazdasági, környezeti, társadalmi vonatkozású előnyök osztályozására és értékelésére szolgáló, online elérhető módszer kidolgozására is sor kell, hogy kerüljön. A megvalósítás korlátozott mértékben kutatási-fejlesztési tevékenységet is magában foglalhat. A fejlesztéseknek le kell fedniük a vidéki vagy tengerparti városokat, valamint a városi agglomerációkat. A megvalósítás során a kis- és középvállalkozások, valamint a települési önkormányzatok aktív részvételének a biztosítása elvárás.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: CE-SFS-24-2019
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.01.23. 17:00 óra
Keretösszeg: 12 000 000 EUR
EU hozzájárulás projektenként: (max.) 6.000.000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%.
Előfinanszírozás: 30-45% előleg kérhető.

Kedvezményezett:
Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás: A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Pályázati kiírás: Innovative and citizen-driven food system approaches in cities