palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

INNOversitas – Keressük 2013 legjobb egyetemi projektjét!

Az INNOversitas egy országos egyetemközi projektverseny melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a vállalkozások indítása iránt érdeklődő egyetemi és főiskolai hallgatók számára ötleteik, projektjeik megmérettetésére, vállalkozási és technológiai oldalról egyaránt. Olyan 2-5 fős csapatokat várunk, akik elég motiváltak és elkötelezettek, hogy projektjükből akár valódi vállalkozást hozzanak létre és működtessenek a későbbiekben.


Az INNOversitas alkalmával nemcsak megmérettethetitek magatokat, hanem hozzájuthattok olyan lehetőségekhez, ami cégetek elindításához szükséges, például egy sikeres vállalkozó mentor támogatása vagy induló tőkebefektetés.

Idén a verseny három fordulóból fog állni, melynek lebonyolítása a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék,  a European Entrepreneurship Foundation, a Colabs és a BME Management Szakkollégium együttműködésével valósul meg.

Első körben egy online jelentkezés form kitöltését várjuk a jelentkezőktől, ahol a csapat bemutatkozása után a vállalkozási ötletre vonatkozó kérdéseket kell megválaszolni. A kitöltés során a projekt fázisára, a megoldandó problémára, a javasolt megoldásra, a tervezett piacra lépésre és a versenytársakra vonatkoznak a kérdések, amelyeket lényegre törően kell kifejteni.

A jelentkezési form kitöltésének határideje: 2013. Március 24.
Jelentkezési form: szakmarathon.startupbooster.hu (útmutató a regisztrációhoz)

Az online jelentkezés alapján a csapatok az elődöntőbe jutnak, ahol az elő zsűri előtt 5 percben prezentálják a projektet. Az elődöntő célja elsősorban egy intenzív feedback folyamat a bekerült csapatok számára, ahol a zsűri részletekig elmélyed a projektben és elkezdi felkészíteni a csapatokat a döntőre.

Az elődöntő időpontja: Április 11.
Helyszín: BME IB 110

Az elődöntő után a zsűri kiválasztja a döntőbe jutott csapatokat, amelyek egy networking esemény keretin belül (Mentor Mixer) megismerkednek a potenciális mentorokkal, amely olyan sikeres vállalkozókból áll, akiknek célja támogatni a vállalkozó szellemű fiatalokat. A nap végére kialakult kapcsolatok alapján minden csapat mentort kap, aki segíti őket a döntőre való felkészülésben.

A Mentor Mixer időpontja: Április 12.
Helyszín: BME IB 110

A csapatok egy hétig dolgozhatnak és készülhetnek még a mentorok támogatásával a döntőre, ahol egy 5 fős zsűri előtt prezentálják az ötletüket. A nyilvános és az egyetemisták körében hirdetett eseményen az értékeléseket végző zsűriben ülnek:

 • Technológiai vállalkozók, akik sikeresen felépítették, esetleg értékesítették is már cégeiket nemzetközi szereplőknek.
 • Korai fázisú befektetők, akik tőkebefektetésre alkalmas lehetőségeket keresnek.
 • Műszaki szakemberek, akik technológiai oldalról adnak visszajelzést.
 • Designerek, akik a tetszetős kivitelt veszik górcső alá.

A döntő időpontja: Április 19.
Helyszín: BME IB 110

A verseny során a projektek értékelése az alábbi szempontok alapján fog történni.

 • Piaci lehetőség
 • Teljes koncepció
 • Piaci verseny
 • Termék kivitelezés
 • Technológiai kivitelezés
 • Üzleti kivitelezés
 • Team
 • Üzleti modell
 • Design

Forrás: http://www.szakmarathon.hu/innoversitas

Kapcsolódás eseményhez: https://www.facebook.com/events/155877504572171/