palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Írj történetet Tim Burtonnel!

Tim burtonTim Burton kollektív történetírásra buzdítja rajongóit: a játék lényege, hogy egy kezdőmondatból kiindulva kell újabb és újabb gondolatokat alkotni, melyek láncszerűen tovább bővülnek a résztvevők újabb mondataival. Hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, mindez a Twitteren keresztül zajlik, maximum 140 karakterben.


A történet Stainboy figurája körül forog, aki legelőször Burton The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories című könyvében tűnt fel, később pedig több animációs rövidfilmben is felbukkant. Burton ezúttal egy újabb történetet ír a figuráról, ehhez pedig a BurtonStory (és nemcsak) olvasóinak segítségét kéri, akik egy megkezdett mondat folytatásával járulhatnak hozzá a kísérleti projekthez.
Stainboy, a történetre váró figura

A szabályok egyszerűek, hiszen a lényeg az, hogy Twitter-felhasználónkon keresztül minél gyakrabban eljuttassuk legtöbb 140 karakternyi folytatásunkat a megkezdett történethez. A közösségi kísérlet november 22. és december 6. között zajlik, és akárki akárhány hozzászólással részt vehet benne. A legjobb hozzászólásokat kiválasztják, és beleépítik a készülő történetbe – melyből még nem tudni, mi készül.

További részletek és az eddigi hozzászólások a BurtonStory honlapján olvashatóak.

Forrás: http://www.filmtett.ro/

Noivalto-Fesztival_2023