palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A KUPÉ folyóirat cigány alkotók, művészek műveit, alkotásait várja

Kupé folyóirat pályázatA KUPÉ folyóirat cigány alkotók, művészek műveit, alkotásait várja, decemberi különszámban történő bemutatáshoz! Cigány alkotók…Valóban Őket várjuk. Akik érzik, tudják, ősi kultúrájuk, művészetük ma is ott él bennük, és szívesen megmutatnák nekünk, az országnak, világnak.

És mi kíváncsian vagyunk alkotásaikra, tovább is adnánk, azoknak, akik ebben a rohanó világban megállnának a szépért egy percre, bár sokszor csak legyintenek: Eh, cigányok… Persze, mert már ha azt halljuk, olvassuk is, “én magyar vagyok”, akkor félve nézünk oda, mert lehet, hogy egy álságosan felkokárdázott, mellét döngető valakit, „valamit” látunk. Aki még életében nem hallott magyar mondát, népmesét, népzenét. S még azt sem tudja, hogy a magyarság művészete, megannyi csodálatos nép világából is forrott egyé.

Pedig itt van nekünk Sebestyén Márta is, aki bárkinél jobban, hatásosabban világgá énekelte, mi magyarok vagyunk, és ilyen zenei kultúrával tesszük a mindent gyönyörűvé.

Nos így várjuk mi a cigány művészeket. Nyitott füllel, szemmel, és szívvel. Akiknek írásaiban, képeiben ott van több ezer éves múltjuk, örökségük, amiket porlepte, sziklák szabdalta útjukon hoztak, és adtak apák fiaiknak, anyák lányaiknak szájról szájra. S írják, festik ők bele mai életükbe, mindennapjaikba.

Köszönjük szépen!

Jelentkezés: kupefolyoirat@kupefolyoirat.hu címen lehet, rövid bemutatkozással, fényképpel és az alkotással.

Forrás: http://www.kupefolyoirat.hu/