palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Irodalmi ösztöndíj és képzési lehetőség fiatal író-alkotók számára

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia projektjének 2018-as pályázata pályakezdő kategóriában.  A 2018-as pályázatok futamideje alatt 15 pályakezdő alkotó részesülhet anyagi támogatásban, rendkívüli tanulási, továbbképzési lehetőségekben, műhelymunkában és korszerű önmenedzselési módszerek elsajátításában.

A KMTG elősegíti a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író-olvasó találkozók szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

A pályázóknak tudomásul kell venniük a műhelymunka és az oktatói tevékenység Budapest- centrikusságát. Intézményünk mindent megtesz a Kárpát-medencei távolságok áthidalásáért, hétvégi budapesti oktatást, valamint online távoktatást is biztosít. A hatékonyság érdekében ugyanakkor szükségszerű a mentorok esetében a rendszeres, a pályakezdők esetében az időszakos fővárosi jelenlét. Budapesti tartózkodásuk idejére a KMTG az Íróakadémiára felvételt nyert alkotóknak indokolt esetben szállást biztosít.

Olyan pályakezdő tehetségek jelentkezését várjuk, akik kötettel még nem rendelkeznek, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

A pályázat nyerteseinek a KMTG 1 évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél meg, havi bruttó 120 000 Ft erejéig, mellyel az oktatásban való részvétel feltételeit biztosítja. Amennyiben a nyertes pályázó vállalt kötelezettségeit teljesíti, és eleget tesz az Íróakadémia elvárásainak, a támogatás folyósítását a KMTG 1 + 1 évre meghosszabbíthatja.

Pályázati feltételek

 • A pályázó még nem publikált önálló szépirodalmi kötetet.
  Pályázhatnak mindazok, akik a pályázati határidő napjáig betöltik 18., de a pályázati év végéig nem haladják meg a 25. életévüket.

A pályázathoz szükséges dokumentáció

 • Szakmai önéletrajz
 • Motivációs levél
 • Írói bemutatkozás: legalább 10, legfeljebb 40 oldal szépirodalmi szövegmutatvány, műfaji megkötöttség nincs
 • Nyilatkozat arról, hogy a pályázó tudomásul veszi a szerződési feltételeket
 • Adatkezelési nyilatkozat
 • A pályázati útmutató

A pályázatok benyújtásának módja

Elektronikus formában, az aláírt, szkennelt nyilatkozatot leszámítva egyetlen *.doc vagy *.pdf dokumentumban, a következő e-mail-címek mindegyikére:

palyazat@kmtg.hu, illetve

palyazat.eloretolt.helyorseg@gmail.com

A pályázatok beadásának határideje: 2018. május 15., kedd éjfél.

A pályázatot a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által felkért szakmai- szakértői zsűri bírálja el, mely az intézmény oktatóiból áll.

A pályázatok feldolgozása, előszelekciója folyamatos. A szakmai interjúkra 2018. május 28. – június 1. között kerül sor, előzetes egyeztetés alapján. Az elbírálás határideje: 2018. június 15. Hiánypótlásra a pályázati beadási határidő lejárta előtt van lehetőség.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

 1. a pályázati feltételeknek nem felel meg;
 2. hiányos a mellékelt dokumentáció;
 3. határidőn túl történik a pályázat benyújtása.

Amennyiben nem érkezik megfelelő számú pályázat, vagy a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által felkért szakmai zsűri a beérkezett pályázati anyagokat nem találja kielégítő minőségűnek, fenntartja annak a jogát, hogy a meghirdetett kategóriában nem minden helyre javasol nyertest.

Irodalmi ösztöndíj és képzési lehetőség fiatal író-alkotók számára