palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Irodalmi pályázat az ország legfiatalabb írói számára

Szeretsz verseket vagy rövidebb prózai műveket írni? Szívesen megmutatnád őket a nagyvilágnak is, de eddig erre nem volt lehetőséged? A Kiskapu kiadó vers- és novellaíró pályázatot hirdet gyerekeknek, fiataloknak 16 éves korig.

Tartalmi megkötés nincs, se pályázati díj. A lényeg, hogy ha prózai alkotással pályázol, lehetőleg ne legyen hosszabb 20.000 karakternél. Több művet is elküldhetsz (maximum 5 verset, vagy prózai alkotások esetén 3-at).

Ráadásul közönségszavazás útján is nyerhetsz, a műveket feltöltjük a Kiskapu kiadó honlapjára, ahol barátaid, ismerőseid szavazhatnak majd az alkotásodra.

A legjobb írásokat egy kötetben gyűjtjük össze, és ha a tiéd is köztük van, a könyvesboltok polcain láthatod viszont, amit alkottál! Emellett a nyertes pályaművek szerzőit értékes ajándékcsomagokkal is jutalmazzuk.

Beküldési határidő: 2016. szeptember 15.

Az elbírálás és a közönségszavazás határideje: 2016. szeptember 30.

Ahova küldheted a műve(i)det: iroleszek@kiskapukiado.hu / Kiskapu kiadó

Kérünk, válassz magadnak egy jeligét, amit az e-mail tárgyába írsz, a nevedet ráérünk akkor megtudni, amikor értesítünk arról, hogy nyertél. Írd meg nekünk azt is, hogy hány éves vagy.

Korhatár: 16 év

Külön értékeljük a 8-12 és a 12-16 év közötti korosztály által beküldött műveket.

Pályázni lehet: verssel vagy maximum 20.000 karakter terjedelmű prózai alkotással.

Egy pályázó legfeljebb 5 verssel és/vagy 3 prózai művel pályázhat.

Az elbírálás eredményéről minden pályázót értesítünk.

Az elbírálásnál (amelynél a művek irodalmi értéke az elsődleges szempont) természetesen figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat is.

Amennyiben nem érkezik megfelelő számú pályamű, a kiadó fenntartja a pályázat visszavonásának jogát.

A pályázaton nem vehetnek részt olyan művek, amelyek sérthetik mások személyiségi jogait, etnikai hovatartozását, vallási meggyőződését, vagy bármilyen szempontból gyűlöletkeltésre alkalmasak.

A morálisan megkérdőjelezhető és/vagy felnőtt tartalmakat hordozó írásokat a pályázatból kizárjuk.