palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Irodalmi pályázat Kárpát-medencei diákírók, diákköltők számára

sarvar pályázatAz Írók Szakszervezete, az Írók Alapítványa, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Polgármesteri Hivatala 2010. április 7-10-ig Sárvár városában megrendezi a magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők 33. irodalmi pályázatának táborát.

A pályázatot vers-, próza és tanulmány kategóriában hirdetjük meg, és várjuk minden 14 -18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait.

A pályázatok maximális terjedelme 15, írógéppel, számítógéppel (14 pontos betűnagysággal), vagy kézzel írt kéziratoldal.

A pályázatok beérkezésének meghosszabbított határideje: 2010. március 1.

Kérjük, hogy a pályázók postán, egy, jól olvasható példányban küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában is pályázik, két borítékban küldje írásait.

A pályázatokat a következő címre várjuk:

Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa
Budapest, Városligeti fasor 38.  1068

Honlap: http://www.szephalom-konyvmuhely.hu/

Fontos! E-mailen beérkező pályamunkákat – az esetleges technikai problémák miatt – nem nyomtatunk ki és nem veszünk figyelembe!

Kérünk mindenkit, hogy tüntesse fel pályázata belső címlapján a saját nevét és címét, iskolája nevét és címét, továbbá a saját (vagy az iskolája) e-mail címét, telefonszámát.  A pályázat nem jeligés.

A legjobb ötven pályázat szerzője meghívást kap a 2010. április 7-10-ig megrendezésre kerülő sárvári irodalmi táborba, ahol kiértékeljük a pályamunkákat és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

A beérkezett írások visszaküldésére, a várható nagyszámú pályázatra való tekintettel, nem vállalkozhatunk.  A neves költőkből, írókból álló zsűri által kiválasztott  legjobb 50 pályázónak az általa megadott címre 2010. március 29-ig meghívólevelet küldünk. A táborban csak a meghívottak részvételét tudjuk biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. (Szükség esetén a pályázó útiköltségét is megtérítjük.)

Forrás: http://www.szephalom-konyvmuhely.hu/