palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A víz világnapja 2010 rajzpályázat Fejér megye

vizvilagnapja-pályázatokA Fejér megyei általános iskolás tanulók számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajzpályázatot hirdetünk. A Víz Világnapjának idei jelmondata: „Tiszta víz egy egészséges világért”. Ezért olyan rajzokat, festményeket, plakátokat és kisplasztikákat, várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a víz értékével, felhasználásával, fontosságával, életünkben betöltött szerepével, egészségügyi vonatkozásaival, szépségével hozhatók összefüggésbe.

Azokat a pályamunkákat tartjuk igazán jónak, melyek a gyerekek saját életéhez, környezetéhez, élmény, illetve képzeletvilágához kapcsolódnak.

Technikai megkötést nem teszünk, annyit kérünk csupán, hogy a művek ne haladják meg az A3-as méretet, kisplasztikáknál a 20×20 cm-es alapterületet.

Minden tanuló egy rajzzal (festménnyel, kisplasztikával stb.) szerepelhet, de arra kérjük a pedagógusokat, hogy végezzenek előzsűrizést osztályonként, és csak a legjobbnak ítélt munkákat juttassák el 2010. március 8-ig a FEJÉRVÍZ ZRt.-hez (Székesfehérvár, Király sor 3-15. Tel.: (22) 535-800) Zsebők Lajos kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnökhöz.

Az alkotások hátoldalán kérjük minden pályázó tüntesse fel nevét, korát (osztályát), iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét. Szakmai zsűrizésről a kiírók gondoskodnak.

A beérkezett művekből várhatóan március 22-31 között Székesfehérváron, a Megyei Önkormányzat Szent István téri épületében kiállítást rendezünk. (Sajnos a beérkező rajzok nagy száma miatt nem tudunk arra vállalkozni, hogy valamennyit kiállítsuk.)

Várhatóan március 22-én, a kiállítás helyszínén megtartandó ünnepségen – melyre minél több gyermeket szeretnénk meghívni – a díjakat négy kategóriában (általános iskola alsó, illetve felső tagozat, és művészeti szakos általános iskola alsó, illetve felső tagozat) adjuk át a következők szerint:

  • első díj:    kb.  10.000 forintos könyvjutalom
  • második díj:    kb.    7.000 forintos könyvjutalom
  • harmadik díj:    kb.    5.000 forintos könyvjutalom

Ezen kívül kategóriánként három elismerő oklevelet adunk ki. A rajzpályázat legjobbjait a Magyar Víziközmű Szövetség (később megrendezendő) országos versenyére is továbbküldjük. A legjobb, legeredményesebb műveket beküldő gyerekek felkészítő tanárait, tanítóit kategóriánként 10.000 forintos könyvutalvánnyal jutalmazzuk.

A helyezésekről és az ünnepségen való részvételről, annak időpontjáról külön értesítést küldünk. A beküldött pályázati munkákat a kiállítást követően megtartjuk (székházainkban közszemlére bocsátjuk), vagy kiadványainkban, honlapjainkon felhasználjuk.

Letölthető dokumentum:

Rajzpályázat

Forrás: http://www.kdtvizig.hu/