palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Irodalmi pályázat-Sokunk karácsonya

cedrus_logoRövid határidejű „pályázatot” hirdet a Cédrus Művészeti Alapítvány. Nincsen pénzjutalom. Van közös gyűjtőmunka, remélünk összeredményt. Előttünk 2009 karácsonya. Az alapítvány olyan kötetet szeretne tető alá hozni – másodszor az idén és esztendőről esztendőre újat és mást rendre –, amelyben karácsony témája a lehető legszínesebb megközelítésben kerül majd elegáns borítólapok közé – ünnepi ajándékként. Ehhez a gyűjtőmunkához keressük a segítséget, a javaslatokat.

Tudván erről vagy rátallózván – arról, ki-ki számtalan ötlettel színesítheti eredendően is sokműfajúnak elgondolt antológiánkat. Igen, sokunkét. Azokét, akiktől merítünk, akinek leletét vagy találatait – nevüket feltüntetve – belefoglaljuk a decemberi könyvbe. Rögtönzésszerű irányadások szerkesztőségünk részéről: magyar vagy világirodalmi mű (vagy részlete), hiedelmek, folklórmegközelítések, régi levelek, képeslapok, fotók, zenei feldolgozások bármely műfajban, tárgyi emlékek (fényképei), visszaemlékezések, képzőművészeti alkotások…

A gyűjtés lényege tehát egyrészt a személyes, a családi múlt közkinccsé tehető emlékei, másrészt – és még inkább – merítések a téma adta óceán végtelenségéből: közös erővel. Értékmentés. Bátran várjuk (akár) híres szerzők alkotásainak forrásmegjelölését vagy magának a műnek az elküldését, hisz elsikkadhat figyelmünk ilyen közös kincsek felett is, no meg – évekre előre „halászunk”. Gazdagítunk. Kevésbé ismert, tán ismeretlen s igen ismert – együtt szerepel. A válogatók tehát Önök lesznek. Ajándékhoz válogatunk.

Ajándékozni szeretnénk magunk is mindazoknak, akik javaslataiból a Sokunk karácsonya című szép kötet összeáll majd. Önök választhatnak karácsonyra könyveink közül, kérhetik előfizetését a Napút folyóiratnak.

Beküldési határidő: augusztus 1.

A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj természetesen nincsen. Az anyagokat (bármennyit) személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadjuk (cím: Cédrus Művészeti Alapítvány, 1014 Budapest, Szentháromság tér. 6. mfsz. 29.) a szerző, az ötletadó elérhetőségeinek megjelölésével.

Forrás: http://www.napkut.hu/